duminică, 14 august 2011

II

Persoana aruncată pe pat gemea stins şi icnea când şi când a plâns.
-Ai grijă de ea că, dacă moare, te mănâncă unguroaicele ! Mama stătea în poziţie de drepţi, lângă marginea patului, îngrozită. După ce uşa a huruit din ţâţâni şi din cheie, şi-a revenit puţin şi a privit , cu milă , la noua incarcerata, care se chircise în pat şi plângea molcom.
Speriată de ameninţarile auzite, s-a apropiat de femeie, a ridicat-o puţin si i-a dat o gură de apă. A aşezat-o mai bine în pat, a învelit-o şi cu pătura ei , vorbindu-i încet, liniştitor. A adormit repede,ca un copil sub vorbele calde ale mamei. Somn lung, cu gemete si plâns,cu ore neştiute, în întunericul celulei de la Mislea.
Aşa a început mai mult decât prietenia de peste trei ani (că după aceea s-au pierdut una de alta) dintre mama şi sora ei de suferinţă, care s-a dovedit a fi MARIA ANTONESCU, soţia Mareşalului.

Notă- Azi e Sântămăria-Mare. O să aprindem o flăcăruie, să ajungă cu legănarea ei până în lumea unde îşi odihnesc osteneala vieţilor Maria şi Tasia ! (Calculatorul,unealta veche,imprima 14 august.Asta e! Nu stiu sa-l pun la punct.)

2 comentarii:

  1. va rog sa-mi iertatzi indrazneala de a va rapi un pic din timpul dv cu o marturisire:) sunt pur si simplu fascinata de blogul dv, de fapt de ceea ce scrieti in el wow...va zic sincer k pt mine a fost o ''lectura de vacantza''nemaipomenita...e drept, de multe ori am apelat la unul din''prietenii ''mei, dictionarul pt k...caposenia din mn, specifik zodiei si nu numai, nu m-a lasat sa-i intreb pe cei mari semnifiktia unor cuv de acolo aparent greu de descifrat ...chiar daca cu sigurantza nu scrieti si pt ''copchii''de 10 ani jumate, eu l-am atacat e drept dupa ce am pandit-o pe mami care il studia din greu si care facea k toate vietatzile k nu poate face commuri la articole:)))) citind acele articole visam cu ochii deschisi si cu emotzie cum ar fi daca intr-o buna zi ar ajunge sub privirile dv si ceea ce scriu eu( e drept nu demn de un blog) dar ador sa compun!!! va doresc in primul rand multa, multa sanatate pt k inspiratie avetzi din plin si sa va bucurati de ce a mai ramas din aceasta vara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lorena Oprisanu mi-a trimis mailul de mai jos/sus (nu stiu unde se va posta); este,sigur, cea mai fidela cititoare a celor ce scriu pe aceasta pagina imaginara. Ma ung la suflet aprecierile,dar vad in spatele lor o siretenie: vrea sa citesc ce scrie ea. Stimata "vecina" de ferma, abia astept asta! Fa-ti un blogulet, ca jurnal, si asterne in el tot ce crezi ca te reprezinta :ganduri ,cat de haioase ti s-ar parea,versuri,povesti/ri. Scrie ca numai pentru tine si nu pentru parerea altora (si a mea!). Apoi, da-le drumul sa zboare libere.Si le vei reintalni,in timp,obosite,zdrentuite de coltii fiarelor cosmice,dar bucuroase ca te-au reprezentat in lume.Si vei fi mandra de tine,ca le-ai dat nastere.

    RăspundețiȘtergere