vineri, 22 martie 2013

Începe Odiseea clasei zero






Începe zbuciumul înscrierii la clasa zero. Reproduc doar câteva prevederi importante din acest demers şi fac nişte comentarii de precizare şi explicitare. Succes!

SE POT ÎNSCRIE ÎN CLASA PREGĂTITOARE?
 Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv.
 La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

CINE INTRĂ DIRECT ÎN CLASA I ?
 Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2013, inclusiv, pot fi înscriși, la cerere, în clasa I, chiar dacă nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare.
 La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.
 Aceste prevederi se aplică pentru anul școlar 2013-2014.

LA CE UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT POT SĂ ÎNSCRIU COPILUL?
 Părintele poate opta:
a. pentru înscrierea la școala de circumscripție – în această situație, copilul este automat înscris.
b. pentru o unitate de învățământ, alta decât școala de circumscripție – în această situație, copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și specifice de departajare.
 părintele poate solicita ca locul la școala de circumscripție să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învățământ pentru care părintele a făcut opțiunea. 

COMENTARII: Îmi înscriu puştiul la şcoala de circumscriptie, dacă reputaţia ei este bună şi dacă invăţătoarele care vor lua "clasele zero" sunt.cunoscute drept conştiincioase.
Dacă am îndoieli sau certitudini despre calitatea necorespunzătoare a celor 2 elemente, procedez astfel:
--asigur REZERVAREA locului copilului la şcoala din circumscripţia mea şi-l înscriu la orice altă şcoală dorită;
--urmăresc rezultatul selecţiei şi, dacă a fost admis sunt bucuros; dacă nu, revin la şcoala din circumscripţia mea, pentru definitivarea ocupării locului rezervat;
--fiţi atenţi la operaţia rezervării! dacă n-o faceţi, riscaţi să pierdeţi locul cuvenit în şcoala de circ. şi  vi se va repartiza orice altă şcoală nedorită!
IN REST, LUCRURILE SUNT CLARE, cu înscrierea.
Rămâne să să decideţi singuri ( că eu nu am nici o părere!) la situaţia dacă vă inscrieţi sau nu la clasa zero, copiii care împlinesc şase ani după 1 septembrie! 
Va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu