joi, 8 octombrie 2015

Minunea pletelor Evei

farmec_superblog_probaE totdeauna o plăcere să afli noutăți și să scrii despre efortul de cercetare științifică,  despre gama produselor, acuratețea demersului comercial și despre încrederea de care se bucură, în lume, marca„Farmec”. 
   Rare sunt și cazurile în care marca se asociază, automat, produselor pe care nu le pui la îndoială,și cărora le simți, necondiționat, nevoia.
„Farmec”, alintat „doctorul  personal al părului tău” ilustrează perfect, teza de mai sus și îmi face o mare onoare ca să brodez câteva gânduri despre noutățile lansate pe piață. Cum ar fi -  noua sa gamă-- GEROVITAL TRATAMENT EXPERT.
Nu mai puțin de 22 de produse, grupate în 8 sub-game formează o imaginară și invincibilă oștire care apără sănătatea și delicatețea firului de păr, face zid  în fața agresiunii poluării, a vopselelor, arsurilor la coafare, ajutându-l să se regenereze. Sunt produse românești de calitate, multe din extracte de plante și minerale, care asigură continuitatea și profesionalismul colectivelor de adevărați alchimiști români, dornici să descopere piatra misterioasă care dă/ redă seducția părului, mai ales, al femininelor.

Cât despre bărbați, dimensiunile interesului pentru podoaba capilară variază de la indiferență (mai alesa a celor mai copți ), până la grija quasimaladivă  pentru „freze-plete”a puștanilor.

  Ce bine pentru mine că sunt chel-ou!
Fericit, rezum grijile la igiena standard, neignorând calitatea „Farmec” a produselor uzitate.
Și trec nepăsător pe lângă Dalila, cea cu gând vrăjmaș, incriminat biblic:
       „Biblia ne povestește de Samson, cum că muierea,
        Când dormea, tăindu-i părul, i-a luat toată puterea!”
Sigur, orice noroc  costă.
Pentru chelie, plătesc tribut comentariilor asupra locului de unde a început calviția : frunte  vs. creștet și conotațiilor sexuale conexe; pe care nu mă lasă obrazul să le tastez. 

  Ei, altfel stau lucrurile cu  femeile...
Pletele lor sunt blazon, orgoliu, obiect de adorație. Si, până la urmă un feromon vizual-tactil de atracție abisală. Pentru bărbați! ( Scuzată fie-mi  aproximația!)



Afrodita 
  Și eu am fost victima seducției  lui,  prin adolescență, când vibram, în rezonanță cu buclele blonde, de Cosânzeană, din dragoste pentru  purtătoarea lor și împins la curaj de modelul meu masculin, autorul „ Dorinței”:
                                                      Fruntea albă-n părul galben
                                                     Pe-al meu braț încet s-o culci, 
                                                     Lăsând pradă gurii mele
                                                     Ale tale buze dulci!


Ileana Cosânzeana



Logica acelei vârste era ilogica, ignorând cu încăpăținare că strofa punea sub semnul absurdului  contorsiunea iubitei care își  dăruia harul sărutului.
Totul era prea frumos ca să spulber imaginea de dragul speculației abstracte, carteziene.
 Am evoluat, apoi, spre Afrodita ridicată din spuma mării, vrăjit de șerpuirea pletelor de aur.
 Pân' ce  o întâmplare m-a pus la grea încercare: o fată cu adâncul nopții în bucle,  mi-a dat să-i citesc poemul regelui Solomon, închinat misterioasei Sulamita.
Așa am înțeles meandrele vrăjii pletelor feminine în destinul meu chelios! Și am mai înțeles că Dumnezeu i-a pus Evei mâna în cap, împodobind-o cu plete bogate și gânduri ascunse șotielnic, sub ele.
 Și i-a mai hotărât să aibă grijă mare, și să-și  păstreze frumoase cosițele.

 Pentru asta istoria a creat laboratoare, precum admirabilul ”Farmec”; să vegheze la sănătatea   și farmecul misterios al  podoabei capilare a Evelor.
Că nu este alta mai de laudă avuție a femeii, întru sucitul gâtului, de departe, decât părul!
De aici apelul firesc spre bărbați: Nu uitați ce profund  apreciat poate fi gestul vostru, când,  pe lângă o floare, strecurați între cadouri  noile produse -„Farmec”. 
Aș începe recomandarea cu acelea destinate refacerii părului ( anticădere, regenerare), sau produsele de întreținere și sporire a frumuseții lui.

Dăruiți GEROVITAL TRATAMENT EXPERT  PRO COLOR! 
El răspunde nevoii de protecție prin:
- șamponul de protecție pentru păr vopsit,
- masca pentru păr vopsit.
Au un efect minunat: sporesc elasticitatea firului, intensitatea culorii, elimină efectele degradării părului, cauzate de vopsirile dese.
farmec_2015_blog

La fel de util este și șamponul regenerant din aceeași gamă -  GEROVITAL TRATAMENT EXPERT, care prin keratina hidrolizantă, reface stratul de keratina a firului, degradată, făcând părul mai elastic și rezistent la intemperii și agenți chimici.   

Și cu grijă, cu  dragoste veți trăi fericiți, pomenindu-vă înaintașii--Făt Frumos și a lui Ileană Cosânzeană, din veșnica Poveste!

Consemnată de mine pentru SuperBlog!
                                  08.10.2015, ora 22:41


3 comentarii:

  1. Nu m-am gândit niciodată la părul meu ca fiind un blazon, obiect de adorație etc, da' a fost/este încă... cred, citindu-te. Cred și nu cercetez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, cine n-a fost nebun dupa cosite blonde si ondulate? Chiar si femeile isi doreau asa ceva. Nu stiu de ce astfel de par este un etalon de frumusete.

    RăspundețiȘtergere