miercuri, 12 ianuarie 2011

O SNOAVA CU PACAT

Am primit de la prietenii PIU1950 o splendida legenda a crearii femeii de mana Atotputernicului.Nu aceea cu coasta ,ci o metafora cu emotie pura,sublima
Cum ma aflam in al saptelea cer de emotie, dupa vizionare,un michiduta, imi intra in ueche si,scuipand pucioasa, imi aminteste ca nenea Gica ,intr-un colt de noapte, a glumit o snoava nemaiauzita despre nasterea Evei. Cu strangere de inima,am evadat din poezia legendei “made PIU1950” si m-am pus pe r^as.
Se facea ca Atotstiutorul ,dupa ce-a suflat pe botzul de lut, numit Adam,l-a aruncat intr-un colt al Gradinii Raiului si chiar uitase de el.Cand,dintr-un tufis, se auzira icnete,gemete,gafaieli.
-Mai,sa fie ! Te pomenesti ca a mancat singur din pomul oprit si acum isi autosatisface pofta de adevar,pufni a r^adere Domnul.
Il gasi pe vine,in tufa si il lua de dupa ceafa, ca pe un catelus fara ochi ;il intreba ce face,ce are.
-Stapane,ma sageata,ma umfla prin burta si mereu ma asez pe vine si nu stiu de ce.
Il ia Vesnicul de-o ureche,il intoarce pe-o parte,pe alta,…nimic.
Striga atunci la ingerul sef-de-cabinet sa-i aduca proiectul « Adam ».Ia desenul,il compara cu « produsul "; observa pe plansa o stersatura.Si intelege : Celmaresirau stersese ceva din proiect.
-Aha ! Asa ca sufla sa-l adoarma,cauta un tirbuson mai gros- binisor si-i da o gaura lui Adam,undeva in « capul cozii ».
Trezit, omuletul,tasneste iar in tufa si,dupa cateva scremete,iese vesel fluierand prima lui melodie.
Preabunul zambeste si da sa arunce botul de carne scoasa din borta lui Adam. Un gand sugubat il opreste si decide s-o faca din acel rest pe Eva,pastrand neatinsa coasta barbatului,sortita initial, facerii Evei ;prin proiect.
Si... ,asa s-a nascut preafrumoasa :din nobilul rest scos de undeva cu tirbusonul.
............................................................................................
-Ptiu ,drace ! Ma reped sa revad fascinanta legenda din filmuletul trimis de PIU1950.

PS ,cine vrea sa vada legenda –metafora,sa-si dea ID-ul si se procopseste mintenas cu ea !

2 comentarii:

  1. As dori si eu pe email legenda. As dori sa nu imi apara emailul pe site la dumneavoastra daca se poate.
    adriangicu25@yahoo.com
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oho! Cum sa sterg un asemenea mesaj? Ma bucura pentru ca e cam primul si ultimul. Apoi, tot nu deschide nimeni saitul asta.E pastrata ca "la banca"adresa dv.

    RăspundețiȘtergere