miercuri, 21 decembrie 2011

NOTA. Persoanele greţoase să nu citească!

Sunt presat să aduc nişte precizări asupra turtelor cu julfă. Au ele semnificaţii magice sau mistice profunde ? Unii legau acest deliciu culinar de eventuale resturi de opiu din sămânţa de cânepa şi de frumoase trăiri psihedelice în Noaptea Naşterii.
Îmi pare rău să dezamăgesc, dar ştiu numai o relaţie factuală între micuţul născut si turtele cu pricina: Maica Domnului a folosit pelinci, să schimbe copilul, le-a rulat cu grija, pentru a le arunca undeva, iar turtele noastre ar simboliza tocmai acele pelinci.(În grădină la mine, cineva aruncă sacoşe de pampers, dar cu altă semnificaţie ). Îmi pare rău că v-a fugit pofta de julfă si mă bucur că-mi rămâne mie toată.
(Cineva mi-a promis un pumn de sămânţă de cânepă, pentru o probă culinară . Sper să nu citească această notă.)

2 comentarii:

  1. Julfa pe facebook:
    http://www.facebook.com/pages/Julf%C4%83/193434310708074

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate şi huhurez şi bărbos,
    Multam pentru vizita;n-am dat retete, ci amintiri de arome.(Am citit undeva ca nasul câinelui are nişte nişe microscopice care etanşează mirosuri pentru timp îndelungat, ceea ce-l face apt de a lua urma ).Cred că în altă viaţă am fost câine.De aceea mă sufocă aromele bucătăriei părinteşti!
    PS Am tastat adresa data şi ioc!De altfel,am gasit-o si in ed.online a Adevarului de Nt.Ce-o fi fascinant in spatele ei? Astept! Sa fii fericit in aromele de zapada,brad si obiceiuri!

    RăspundețiȘtergere