vineri, 21 februarie 2014

"Încercătorii" şi Marele Berbec Naţional

La vot
                                                         II
Aşa vedeam, acu vreo săptămâmă,  valul  întâmplărilor cu iz premoniţional, pentru votul Berbecului din Cotroceni.
 Numai  că fulgerul  faptelor a măturat toată logica demersului meu: useleul e, deja, în moarte clinică; se înghesuie chirurgii partidelor să-i zmulgă organele vitale pe care să le transplanteze in alte "u...-uri".  "Scapă cine poate!" (a zis Ponta la zaiafetul de la pesede).
Or fi explicaţii pentru  decesul iminent? O să vedem în ep. III.
 Deocamdată:
Iliescu se miră: "Cei doi lideri, aşa cârlani cum îi apreciam eu că sunt, au colaborat foarte bine...Ce s-a întâmplat, nu ştiu!"
Ponta dixit: "Usede va avea un candidat propriu"; si, trimiţându-l în colţ pe Crin, zice că acesta "va candida din opoziţie".
Apele limpezindu-se, au rămas în maluri,  două mormane de mizerii,  inventarul căsniciei. Şi mahalaua!
Incercatorii

 Cârlanii lui Ilici au corniţele  spiralate, sunt făţoşi,  obraznici, gata să se dea la mama Mioara Naţională, "în călduri" până în decembrie. 
Dar tare mă tem să nu păţească ruşinea "încercătorilor".

Cum, nu ştiţi ce sunt "încercătorii"?! Păi abia vă aştept la o lecţie, că mi-s cioban calificat de la vârsta gradiniţei, care nu SE exista, pe la noi prin sat. Îi ţinea locul stâna!
Dar ştiu că ştiţi că şi oile fac sex. Din păcate pentru ele numai o dată pe an, toamna, în rut.
Pentru acest moment, ciobanii aleg deoparte berbecii cei mai de soi, mai vrednici, mândria stânii şi îi hrănesc domneşte, să prindă vlagă: tot cu morcovi, mere, zăhărel, tărâţe, boabe cu descântec din  plante numai de ei ştiute. (Luaţi aminte,viagra autohtonă!) In turme rămâneau numai 2-3 cârlani, nededulciţi, încă, la mioriţe, care simţeau de la o poştă oile fierbinţi, dându-le târcoale Dar, sărăcuţii de ei, aveam noi mare grijă şi le legam pe burtă un fel  de şorţ, acoperindu-le "bărbăţiile" (ştiu că-s la bărbaţi, dar am preluat imaginea, pentru că nu ştiu cuvântul potrivit la cârlani).
Noi, ucenicii de ciobani (la păzit turma, ce gândeaţi?!), primeam sarcini grele , adică, să marcăm cu var blana oilor năcăjite de încercători. Şi  ce petrecere cu râsete umplea imaşul, la adresa oilor care stăteau ca proastele, pentru ca să fie trecute, a doua zi, în alte cete, la plăcerea adevăraţilor masculi. Selecţie, oameni buni, nu glumă ! ( Oare omenirea modernă n-ar putea lua metoda?! Dacă da, am sfeclit-o!)
Revenind la cârlanii noştri  politici las pentru postarea de mâine să  vedem de ce se umflă ei în cârlionţi, şi dacă nu cumva, or risca să devină încercători. 
Să ne imaginăm cine ar putea deveni MARELE BERBEC NAŢIONAL.     
       
Misteriosul presedinte
Imagini din stânile  Facebook-ului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu