joi, 18 decembrie 2014

Un blog...scârbit!

Deși suntem/am fost contârgoveți, nu-l cunosc personal pe manufacturistul acestui blog
S-a lipit de Bruxelles, de unde fură imagini bune pentru albume de artă adâncă. Ar merita să le vedeți. (Nu am și nici nu caut aprobarea cuiva să-l aduc atenției voastre!)
Astăzi, în locul acelor imagini care îmi fericesc retina, are un text care mi-a răscolit veninul: „mândria de a fi român!” Abțibild, pe care ni-l lipim pe frunte, crezând că ne acoperă lepra reală.
 Mi-i rușine să ies „ afară”din această leprozerie!
 Prima  formulă electorală inventată de prim-hoțul țării suna cam tot așa: sunt mândru că sunt român, că sunt ortodox, că sunt bun familist, ca am copii! Hainele împăratului din poveste!
Țara-i cu adevărat de poveste frumoasă, ca  o zână bună; bogată fără de măsură, dar, din păcate, țară locuită! (Fac o crimă de adevărată  lezmajestate, dar nu mai pot suporta!
Mi-a stricat Ajunul umblatului cu Popa rândurile românului meu pribag !
 Cred că e singurul lui text lipsit de imagini: ori l-a oprit pudoarea, ori a explodat aparatul!

Poate că ne luminează Crăciunul!


Din categoria mai lăsați-mă cu MÎNDRU CĂ.

Filed under: dialoguri, impresii  Un comentariu
decembrie 14, 2014

Nu, nu sînt deloc mîndru cînd merg cu metroul la Bruxelles! Nu există zi să nu dau de un ”șansonetist” român, chiar și atunci cînd sînt doar 4…5 călători în vagon. Dacă nu am eu o predispoziție astrală la întîlniri din astea, e clar că ”mișună” destui prin subterane… Cu acordeonul, cu gura, cu vioara, cu cîte două, cu toate la un loc produc ceva oribil, ce se vrea un pretext de cerșit: început de colinda amestecat cu ”gingîl bel”, ”zaraza” amestecată cu ”oleee!”, de manele, ”ți-a plecat copilu-n lume, negra pîine să mănînce”… toate urmate de refrenul ”sil vu pleee musiuuu”! Nu, nu sînt deloc mîndru, chiar o anume jenă mă încearcă…blog

6 comentarii:

  1. Conform acestei logici ar trebui ca norvegienii să-și pună toți cenușă în cap pentru că extremistul care a omorât 77 de tineri este conaționalul lor, americanii ar trebui să-și plece privirea pentru că polițiști ”de-ai lor” au apucături antirasiste și nemții toți să nu mai iasă pe stradă pentru că unii s-au înrolat în grupări neofasciste... Hai să fim serioși. Nu există popoare formate numai din genii, artiști, savanți și preacuvioși...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumitru Agachi: Ioana, raspuns pertinent! Senzatia de jena insa nu dispare la contactul direct, te asigur... Da, norvegienii simt si acum trauma si o vor simti multa vreme!

      Ștergere
  2. După dreapta ta judecată, de ce ar fi mai puțin mândri nordicii ca urmași ai crunților vikingi? Cred că poți fi mândru numai de tine, dacă te ridici la înălțimea proiecției idealului înaintașilot tăi! Parcă poetul Alexandrescu scrie, într-o fabulă, nu”ș care, că „Slava strămoșească pe strămoși cinstește”!.
    Apropo, ți-am trimis niște eMailuri, Dă un semn, daca am nimerit. Eu îs ageamiu-rău într”ale tehnicii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumitru Agachi: Domnule Anitei, nu ne-am cunoscut, nici nu are importanta! Ajunge, in opinia mea, ”cunoasterea” pe care o prilejuies ideile, in general creatia sub orice forma: ”pastila” jurnaliera, ”tableta” gazetareasca, ”reportajul”, ”poezia cu fotografie”, toate cite se rotunjesc pe glob / blog... In sfera asta toate apartin eterului, si, totusi, uneori dau (de) splendoare! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu scuze pentru ușoara mea impertinență; am răbufnit din rărunchi, negăsind decât amărăciunea textului dv., in locul imaginii/poeziei așteptate. A fost un semn de necuvenită slăbiciune pentru mine, dar sunt coleric incurabil. La mulți ani! Crăciunul are arome de lumini boreale!

    RăspundețiȘtergere