duminică, 23 ianuarie 2011

farmecul insectarului



Ca incepator,sar din blog in blog ,ca puricele, devorand cele gasite. Asa am dat de blogul d-lui Andrei (via Movi-4 Botosani , sect. art.sapt.,10 ian.), cu post “ Psihologia Bloagarului “.
Asta si cautam! Sunt flamand de fineturi si clasificari psihologice.(Probabil ,in alta viata ,am fost tantar intr-un insectar.) Ador sa fiu catalogat in liste si formule.Desi ,cele mai multe nu rezista. Poate doar E=mc2.
Apoi,gasisem un specialist si-n psihohgie si-n stiinta comunicarii virtuale.
Pentru ca ,dupa umila mea pricepere, cine judeca oamenii si-i clasifica,riguros ,in « triburi », are nevoie de cateva dotari obligatorii : un car de minte , un vraf de diplôme , tone de material pentru studiu ; totul integrat intr-un camp empatic cu « analizatii ».
Ca sa constat prezentza acestor instrumente la autorul studiului,am luat-o in sus ,pe firul apei, catre severul analist/judecator.
Si-am gasit cele necesare chiar la inceputul dizertatiei. Le redau,in extras,cu punctuatia si stilistica autorului ,(simbolistica cercetarii stiintifice apartinandu-mi) :
a)autocaracterizari
* « …cam nervos din cauza sesiunii
* * “profesia mea e de INGINER...” (daca e si in sesiune,deduc logic ca e INGINER PROFESOR,altfel de ce ar mai da examene in sesiune ?!n.n.)
* « nu-s psiholog,dar …mai bun decat 90%dintre psihologi… »(imi place modestia academica!n.n.)
* “ Ca orice roman MA PRICEP EXTRAORDINAR DE BINE (s.n.)la spart seminte,la jocuri si la DATUL CU PAREREA IN ORICE DOMENII…DE ASTA (s.n.)mi-am si facut blog.
b)metoda de lucru stiintific a autorului
* « analizez categorii mari si late de bloguri (nu le ordonez dupa un criteriu aparte(sic !),ci le enumar in functie de cum imi amintesc «) »(sic !)
* « nu ofer exemple …ca nu cumva sa se trezeasca aia si sa ma dea in gat pentru calomnie »( Si eu care credeam, prostul de mine ,ca nu exista cercetare taxonomica fara noian de exemple . Apoi,imi place ca se fac judecati de valoare dupa cum isi aminteste autorul,nu dupa probe materiale ,ca-n procuratura .Imi mai place curajul cu care isi infrunta dl.Andrei « analizatii ».
Cu aceste informatii ,sa intram in tezaurul taxonomiei dumisale.

4 comentarii:

  1. http://bradut-florescu.blogspot.com/2011/01/cum-sa-ai-succes-pe-internet-cele-11.html gasiti aici o descriere cel putin mai haioasa a stilurilor blogheristice. nu va descurajati, blogosfera are mult mai mult de oferit decat exemplul pe care l-ati gasit si l-ati descris, doar ca e nevoie de o cernere sanatoasa. multumesc de vizita, promit sa nu fiu un strain pe viitor :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Multam frumos pt. incurajare si indrumare. Sunt o fire robusta, harshita in rele, spadasin cu centura neagra(o fi existand asa ceva? ); oi fi eu incepator,dar, parca, nu si prost!).Imi place cum si ce scrii; am forfecat tot ce-am gasit de si despre Mikaeleon. Apropo,adresarea mea protocolara,cu pluralul, nu era de respect, ci marca distanta fata de interlocutori;nu-i cazul si-ntre noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Publicat pe 2 Februarie 2011 la 20:39 PM Andrei spunea:
    o vorba inteleapta a taranului roman spune urmatorul lucru: Capul plecat, sabia nu-l taie. Ia si mai cerceteaza si cultura romana, nu doar filosofii unei lumi dintre alte hotare. Ai si aici destul de multe lucruri interesante

    Răspunde
    anitzei
    Comentariul tău este supus moderării. Va apărea imediat ce un moderator îl va aproba.
    Publicat pe 3 Februarie 2011 la 10:00 AM
    Stimate domn,
    Imi promisesem sa rup fluxul comunicarii,deoarece , din biunivoca, devenise plurivoca,deci esuase in neintelegere.(Da, am scos termenii din dictionar,cum fac adolescentii, ca sa impresioneze; asa ca, nu te mai stradui sa afirmi asta!).Va admir, pe toti “interventionistii”, pentru tenacitatea atacului, pentru solidaritate. Revin azi pentru altceva, care ma doare rau, anume citarea unui proverb ca marca a intelepciunii arhetipale(scuze, chiar n-am alt cuvant potrivit) a romanului.E josnic sa-ti pleci gatul,pentru supravietuirie. Lasitatea, tradarea,obedienta,complicitatea, pupincurismul, au nascut si intretin, ca justificare, aceasta zicere. Mi-ar fi rusine sa apartin unei etnii cu asemenea filosofie de viata si cred sincer ca generatia voastra nu si-ar imprima-o pe stindard. Vad in voi, luptatori pentru idei, asumandu-va riscul, cu demnitatea invinsului Si ma bucur sa sper ca ati scapat de stigmatul yesmanilor,care s-a dovedit nociv, istoriceste.Ca sa nu cad in pacatul plicticosului,va multumesc mult, ca m-ati gazduit. PS-va invidiez,sincer,ca puteti folosi semnele diacritice.Lipsa lor imi da mari batai de cap.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am reprodus de pe blogul d. Andrei Dumbrava o replica data mie. N-am cerut voie, dar consider operatia corecta,petru ca sunt destinatarul=posesorul mesajului.Dialogul pe tema principala era terminat,cand a venit completarea cu proverbul. Raspunsul meu nu se mai adreseaza lui Andrei, ci este o atitudine fata de o filosofie de viata, care ne degradeaza.

    RăspundețiȘtergere