duminică, 29 septembrie 2013

Alex ţinteşte Premiul Nobel


Îl mai ţineţi minte pe Alex? Cum care?! Acela care-şi întreba Doamna „ce se înţelege prin sex total”, ăla care…mai bine recitiţi postările din 1 şi 2 febr.!
 Şi să nu vă îngrijoreze memoria. Şi eu l-am uitat, până alaltăieri.
E un puşti de-a treia, cărăbănit zilnic de părinţi la oraş, să facă o şcoală „mai domnoasă”. Vrea să-l cheme Alex, i se spune Alioşa, în ciudă; în curând,  avansează la Alexandru, cu adaos, prorocesc eu, de „cel Mare”!
Şi nu fără argumente: am aflat că a scris un volum de…memorii. 
Ştie Doamna, pe surse.
Aluziv, a luat vorbă într-o pauză. Roşu, de ăla curcănesc, împricinatul a negat vehement, adăugând că ştie el „sursa”. Otrava privirii măsura grupurile de copii, până când şi-a descoperit, colega de bancă. Codana ronţăia un măr, cel mai frumos, adus de Alex din livada proprie, ecologică!
Aştepta efectul otrăvii cu care a săgetat-o. Nimic!
Atunci, schimbă tactica; frecă, zelos tabla, mai mai să spargă foaia de sticlă. Când ajunge lângă catedră, scoate un măr din buzunar şi i-l întinde Doamnei: „Fără E-uri!”
Di, nume de alint, muşcă fructul, nu se prinde la păcat şi-şi vede de caietele pe care le corecta.
Din nou schimbă tactica puştiul: începe să vorbească, cu buretele de la tablă: „ păi, eu nu am spus la nimeni. Numai ei! Dar ce să-i fac, dacă-i limbarniţă!" Cuvântul uzual al lui Di, pentru vorbăreţi. Nici părinţii nu au aflat. Secret de Stat! Şi dăi şi dăi. Furişând o geană spre stăpâna clasei.
Aceasta îi curmă chinul, chemându-l alături: „Zi-i!
Clasa s-a luminat roz-bombom  şi Alexandru îşi depănă tot proiectul: a scris primul volum si acum îl peria atent Nu, nu are greşeli , nu se face.
Mai află Di  şi altele. Vrea sa facă bani pe carte. Mulţi. Pentru asta a  decis să scrie de mână zece exemplare pe care să le vândă parlamentarilor deştepţi (ştie el că " se există"  câţiva!) cu 1000 de euro bucata. Îi da unul (volum nu parlamentar) şi Doamnei, mai ieftin;  Ştie că are salariu mai mic decât taică-su, medic veterinar.
-Bine, Alexandre, (ce bucurie în ochi!), bine! Şi care-i scopul  tău, mai departe, după ce câştigi mulţi bani?
Se strânge mai aproape de catedră şi adie câteva vorbe:

-Iau premiul Nobel pentru România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu