joi, 27 martie 2014

De la PC-ul cât roaba, la tabletă ( 90 puncte )

Îmi venea să încep cu  înţelepciunea populară "Fă-mă, Doamne cu noroc /  Şi m-aruncă-apoi şi-n foc!"; dar n-o fac, deoarece mai ştiu că norocul şi-l face omul. Or, eu mai mult îl desfac. Că-s sucit de conservator, de pomină.
 Altfel, n-aş fi ţinut, până mai ieri, o Dacie din mileniul trecut, pentru care îmi propuneau vecinii o afacere: să-i las să pună cloşcă pe ouă; că asigură microclimat optim pentru pui. 
Acum am încurcat-o cu PC-ul. Dă rateuri. Când speram şi eu la un premiu-ceva în acest concurs, a scos o postare, de s-a crucit "juristul de serviciu"de la acea probă: ieşise scrisul de-n-doaselea, de n-a mai priceput, bietul, nimic!
Cred că l-a confundat PC-ul cu Michelangelo, cel care scria şi citea în oglindă. 
Mecanicul care mă ajuta, legând cu sfoară măruntaiele Unităţii şi dându-i cu pumnul sau cu piciorul s-o ia din loc, e în grevă, jignit de munca înjositoare la care îl puneam.
Gata! Mă modernizez. Mi-a spus prietena mea, " Spunşieu", care-mi umflă toate premiile cu o prăpădită de tabletă + talent, că poate-poate mi se schimbă soarta cu o sculă potrivită modei.
 Am ajuns pătimaş să tot răscolesc eterul, zi şi noapte, încremenit din închieturi, lângă "roaba" mea cibernetică, priponită de internet. Vreau dreptate, vreau confort, vreau TABLETĂ!
Că mai şi eliberez jumătate din camera bordeiului în care m-am oploşit.
Ies azi, în stradă,  să atârn un banner pe gardul vecinului plecat la câştig, în Italia.
Scriu, cu bidineaua: "Nu mai suport discriminarea ! Vreau TABLETĂ ! Ştiţi  voi cine sunt?! Sunt CETĂŢEAN EUROPEAN!!    
 Poate merge să i se facă milă vreunui IT-ist să mă sfătuiască: ce să iau, de unde, cu ce performanţe să fie dotată, cum sa mânuiesc o tabletă (şi, dacă se poate, ieftină!). Cum râdeam de cineva: si fie vaca- bună, adică, "Grasă şi frumoasă/ Si devreme-acasă!"
Deci, dragi hoarde de bloggeri, păzea, că-s cetăţean european cu tabletă şi vă spulber premiile, la următorul concurs SuperBlog  (dacă mă mai primesc!).
Şi să vedeţi atunci "boierul"
Iar nu mi-a mers bine. Aşa că mi-a mai rămas să dau târcoale unui magazin online bine învăţat şi cu tabletele şi cu clienţii cârcotaşi ca mine.

De unde mă şi văd cu tableta preferată în mână,  Serioux 5800, la reducere, adevărată pleaşcă pentru buzunarele mele soioase!
Detaliile tabletei arată că e numai bună la mine: uşoară, cool, cu ecranul subţire, poate fi mânuită în fotoliu; până şi  în pat. (Imaginaţi-mă pe mine în pat cu"roaba" aia antideluviană!)
O problemă tot ar mai fi: să învăţ mişcări elegante de balerină, sau gesturi suple de mângâiere a unei femei, când voi opera pe tableta mea super-Serioux. Om vedea! 
Ce mai,  chiar o cumpăr.  Acum! 

 Ps (hors concours) Bicicletele alea oferite, cu tot felul de acareturi pe ele, pot fi legate şi la internet, ca megatablete? Nu ? Bine!  Mai întreb la SuperBlog, pentru care scriu.

2 comentarii:

  1. Lasa ca pica atunci cand nu te astepti, ai rabdare! Iar cand vei avea tableta vei vedea cum devii cel mai egoist posesor de device.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, , specialisto, eşti peste tot să dai o mână de ajutor. Cum te poţi dispersa în atâtea forme, încât să ajungi şi pe aici? Cred că eşti ubicuuă şi o să te iau de model, la ultima temă. Mulţam!

    RăspundețiȘtergere