joi, 13 martie 2014

Intre holism si Shakti ( 76 puncte )

Abordarea sincronă a structurilor fiinţei umane,  corelate , la rândul lor, cu nivelul energetic al grupurilor, regnurilor şi, în final, cu nivelul superior al energiilor cosmice, este un câştig impresionant al efortului de identificare a unui panaceu mereu râvnit- omul frumos dimensionat în toate valorile sale.
De aceea, m-a bucurat tema propusă de Centrul Shakti, specializat în remediile recomandate pentru asigurarea armoniei energetice vitale. Orice doritor, mai ales, doritoare, poate alege între servicii Shakti şi terapie craniosacrală, masaje speciale orientale(ayrvedic, raindrop ), fie practici specifice frumoaselor, care se vor şi mai frumoase: cosmetică,machiaje, coafuri.
Multe terapii complementare pot fi "cap de afiş", bazate pe suportul în teorii şi practici profunde, milenare, dar şi pe valorificarea "în viu"a experienţei specialiştilor.
După părerea mea, cea mai interesantă şi utilă procedură, la acest centru, ar fi PRACTICA REIKI, fondată de Mikao Usui, care dezvoltă ideea efectului benefic al tratării omului prin Energia Universală a Vieţii.
Sintetizez câteva idei din această practică:
-valorificarea reflexelor necondiţiionate de apărare împotriva durerii cu tratamentul cu presiune a părţii bolnave, având efect  de restabilire a circulaţiei normale a energiei în zona afectată;
-echilibrarea organismului cu ENERGIE CURATĂ, prin obligarea energiei negative să se scurgă din corpul nostru;
- asigurarea reluării tonice a interdependenţelor energetice la nivelul întregului organism şi a sincronizării cu jurul adiacent, ca treaptă cu efect superior de integrare în energia cosmică.
În rândurile următoare am să derog de la schema strictă a advertorialelor, decepţionând sponsorul; şi asta, de dragul spaţiului ideatic cu adevărat universal în care se înscriu aspiraţiile  de redare a echilibrului energetic uman.
Pornite din Orientul îndepărtat  (China, India), bazate pe un suport filosofic de  cu totul alte finalităţi în desăvârşirea   umană, practicile acestea de proiecţie a " omului-tot frumos" au trecut prin Grecia veche, unde atomismul se confrunta cu " preholismul totului" lui Parmenide şi s-au pierdut în faţa  cartezianismului.
Ca dă revină exploziv în atenţia omenirii în a doua jumătate a sec. trecut.
 Holismul (>gr."holos"=ntreg <fr. holisme:concepţie metafizică, care dezvoltă teza ireductibilităţii întregului la suma părţilor sale) acoperă perfect conceptual activităţile promovate de Centrul Shakti, fapt ce îmi asigură încrederea unei activităţii serioase.
 Afirm asta, ştiind că au început să roiască tot felul de pseudo- şamani, cu  zorzoanele accesoriilor de bâlci, care jură că vindecă pe oricine de orice, doar cu incantaţii lamaiste sau cu atingeri cu obiecte din simbolistica budistă, în fum de beţigaşe parfumate. De aceea aş atenţiona pe oricine doreşte servicii de îngrijire a sănătăţii, noninvazive, de sorginte orientală,să se documenteze bine; şi să studieze ofertele centrului Skakti, pentru a acţiona în cunoştinţă de cauză.
Apropo de holism; am încercat să determin prin observaţii şi experiment simplu, structuri energetice, în manifestări quantice pe baza unor principii aparţinând acestei concepţii, la un "organism" unic: colonia de albine. Aici, indivizii componenţi sunt insignifianţi, suma,  emergentă a castelor asigurând aproape echivalentul energetic al întregului. Performanţe rarisime!
La solicitarea relatării trăirii unei revelaţii a momentului de echilibru între frumuseţea exterioară  şi cea interioară a fiinţei mele, n-aş îndrăzni să spun ceva.Din simplul motiv al fragilităţii cuantificării obiective a stării, prin simpla introspecţie. In schimb, am trăit starea catharctică celestă a  joncţiunii
meridianelor energetice ale muntelui cu  cele ale răsăritului de soare , la Crucea Iancului de pe muntele Găina.  (O infimă parte din plutirea extatică am relatat-o pe blog - 22iulie 2013).
Acolo, una câte una, razele soarelui sărutau piscurile.Un văl albăstriu de ceaţă aşternea punţi mistice peste hăuri. Crucea Iancului se ridica în ceruri. O mână blândă mă apăsa pe umăr.Am îngenunchiat, sorbind cu ochii spaţiile prin care  simţeam că mă zbengui.
A fost clipa magică când am sorbit puterea curată a Absolutului. Sau poate visam...

Pentru Spring SuperBlog 2014.

2 comentarii:

  1. Interesanta lectie de cunoastere ne-ai tinut! Cat despre experienta pe care ai trait-o, nu cred ca ti s-a parut, asemenea lucruri nu sunt inselatoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca de obicei, eşti amabilă şi exagerezi. ( Dar îmi place!)

    RăspundețiȘtergere