duminică, 10 august 2014

Post confiscat!



Am ieşit doar câteva zile din iureşul informativ al patriei mele, chemat de miroznele fânului de pe moşia de sub Rarău; mai exact- otava de la coasa a doua. Şi ce otavă şi ce arome!
N-am acolo, intenţionat,  nici o sursă de ştiri. Văd un tren, două pe zi.  Şi mă  bucură semnalul - salut al mecanicului de locomotivă; scurt-un bip!, ca să nu sperie berzele care ciugulesc lighioane de prin brazde. Îi  răspund cu amiciţie şi râdem amândoi de îndârjirea cu care javra mea, antiurs, Molda, aleargă cu limba scoasă să prindă coada trenului. Molda- pentru că zilnic intră în şuvoaiele
râului, precum strămoaşa sa, căţeaua lui Dragoş, cea care, în legendă l-a ajutat pe Voievodul -întemeietor să răpună Zimbrul, ca să-i pună capul fioros în stema! A murit viteaza, ca primă jertfă din puhoiul pe care se va fi statornicit pământul noii ţări!
Dau să ies din dorul romantic al începuturilor. Un drăcuşor zâmbârliu mă împinge în păcat şi scrie cu codârloiul un  bocetul paseist: ce am fost şi ce-am ajuns! Nişte răi şi nişte fameni! 
Iar eu adaug, fără legătură,  ca Molda mea nu atacă bouri, ci sare în volbură, să prindă nişte peştişori care scot la ea limbi obraznice când le tulbură cu umbra de pe mal soarele, în adânc.

Judecaţi şi dv: volutele lirico-istorice erau inutile. 
Trebuia să zic doar că nu ştiam de varanul băgat în  ghizunie,  când, azi, măturând posturile tv. de ştiri, citesc pe ecran, la A3,  Post confiscat! M-a derutat corul bocitoarelor ca din "Antigona" lui Sofocle.
 Ce-o fi, frate, ce--o fi?! iau la zgâriat cu şoricelul presa şi dau de capul istoriilor: i s-or confiscat 
patriotului de la pas'opt şi ceva bunuri, pentru recuperarea celor furate. Şi?
 Păi, intra aici blocul de unde emit A3 şi surorile ei întru educaţie naţională.
Aha! de aici jalea! Numai că era un truc de manipulare, marcă depusă, pentru că nu are nici în clin, nici în mânecă cu A3, care nu figura între bunurile supuse confiscării.
E drept că A3 stă, CU CHIRIE, în acel imobil, cu contract clar. Or, în această situatie, prin lege, contractul de închiriere rămâne în vigoare, preluat de noul proprietar, statul român, până la epuizarea timpului prevăzut.
Cât de tâmpit aş fi fost, să ies în stradă pentru salvarea postului meu preferat, Antena 3, şi să  cad în rahatul bocetului faţă de internarea varanului în  răcoarea parcului  zoo!
Toata floarea cea vestita  a intregului  "Apus"  (Imag..HotNews)
Poate or ieşi "militarii" din escadronul cu cai albi ai col. de/ in istorie, Dogaru, care au măturat guvernul MRI; iar acum au ultima soldă de primit, la poarta Infernului din Rahova.

2 comentarii:

  1. N-am vazut evenimentul, dar din ce povestesti seamana cu intrunirile acelea pentru salvarea cainilor vagabonzi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar mă bucur că-mi citesti asemenea năzbâtii! Nickname-ul tău a devenit mascotă a blogului ici-faţă! Mulţam!

    RăspundețiȘtergere