sâmbătă, 3 decembrie 2016

Din lecție în lecție...poate...



Greu de suportat atmosfera astei săptămâni!! Te trăznește în moalele inteligenței același duhnet de produse neaoșe și râgâit cu esențe de cioată dacică. A democrației originale.
Aceleași bâiguieli, cică „programatice,la toți. Cred că unii și-au scos de prin lădoaie chiar și afișe rămase nelipite pe garduri, din edițiile altor ani..
Atunci de ce mai zmângălesc coala cerului virtual, pe degeaba?!
Iacătă că am de ce!
Am primit două lecții, drept în Numele Tatălui; așa , ca a VII-a Mare Putere a UE, ce suntem!
Prima ne-a venit ca model de elegantă soluție politică-morală , de la franțuzi.
Au fost la ei niște alegeri primare ale dreptei, în care s-au limpezit rufele celor, parcă, șapte candidați, din care a încheiat valsul perechea Fillon – Juppe; primul—cu lauri!
Ei și?!
Păi, ”și!”
Juppe CĂRASE țucalul boșilor dintr-o pușcăeie oarecare din Franța, dovedit că a plătit salarii de la stat câtorva funcționari trimiși să lucreze la partidul său. ( Să fi fost și la noi ceva asemenea?! Parcă NU! )
A ieșit, pocăit, spălat-albit, de părea mireasă, neîntinată, la altar.!
Alegătorii dreptei au dat două replici inegalabile în politica lumii:
*- l-au trântit pe Juppe, în turul al doilea, de l-au făcut fărâme- fărâmițe.; să nu uite nici el , nici cei ca el, că nu se joacă de-a democrația.
*- Fillon a încasat-o și el, dar pentru altceva? Votanții n-au acceptat răutatea învingătorului, să-l umilească pentru pușcăria primită și ispășita de Juppe! Legile au sancționat iar el suportase toate cele primite. Deci, devenise un om liber. Dar nu MORAL! Și doar votanții mai aveau căderea morală să nu uite!
Frumoasă și necesară învățatură.
Oare prinde și la noi?!
………………………………………………………………..
Ps Am mai agonisit o lecție , bună pentru mâine.
Îmi placeVezi mai multe reacţii
Comentează

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu