luni, 6 octombrie 2014

TOYOTA, MON AMOUR


 2 .  Învățătură (v.Precuvântare) :„ Negustorul deștept sparge târgul cu marfă colorată”

 Nu săriți pe mine, că nu-i ce credeți, adică vicleană scărpinare pe spate, a acelora care împart pâine calicilor; că atunci foloseam cremă de lătinie -„ captatio benevolentiae”, pentru piele subțire!
Structura mea sentimentală e clădită pe șansonete. Probabil că , în alte vieți,  oi fi fost / voi fi un șmecher gamin de Sena, care  învața totdeodată și amorul sălbatic,  și împlântarea șișului între omoplați.
Așa că tot ce mă face bucuros, adică îmi curge pe suflet, se sprijină pe PARIS, MON AMOUR!, cu libertatea de a împrumuta hainele Parisului și altor entități. Acum – TOYOTA!
Și, ca să vă dau gata cu sinceritatea mea, nici nu vreau gândacul acela, zglobiu,  AYGO, după care suspinați  și vă lasă gura –apă.
În locul Parisului am cocoțat Toyota din cu totul alte motive.
Mă  sudez de tot ce-mi place, definitiv;  parcă aș fi picătura aceea lipicioasă ce se cheamă „Picătura”!
Atunci când credincioasa mea mașină, Dacia, abia mai claxona de reumatisme, am dat-o! 
 De atunci am rupt din toate dicționarele limbii române cuvântul „rabla” pe care îl scriseseră cu cretă,  nemernicii , când au lățit-o cu tancul!  Autocid curat!, că genocid nu merge.
Am rămas per pedis (iar lătinie?!) vreun an, până când, coup de foudre, mi-a intrat in garaj Yaris,  pe care n-o mai dau niciodată la scrisul criminal cu cretă!
Dacă, prin Europa, se întâlnește cu suratele ei de la Toyota, claxonează cu bucurie, ca între surate. 
 Mă gândisem  cândva să țin în jurul meu, cu iubire,  și toate soțiile, și toate mașinile, dar am renunțat, pentru că n-am mai ajuns prim-ministru ca alții!

Dar să văd  de ce ar merita să mă apropii de Aygo, sora mai mică a lui Yaris?
Dintr-o mie din motive dintre care aș șterne aici câteva; pe restul vi le las să le pritociți și singuri!
Mă încântă  posibilitățile de personalizare. Faci ce-ți place din ea / el, ( că nu-i pot identifica  genul).  Și pe față, și pe spate, și înăuntru și afară. Imaginație să tot ai!
Vrei grilă mov? Este, la comanda butonului!  Îi brodezi partea inferioară cu stikere, îți conectezi smartphonul, conectezi camera retrovizoare, ca să nu calci vreun nenorocit de boschetar; dacă ți-i lene să gândești tu la personalizare, AYGO îți oferă, de-a gata, pachete potrivite pentru interior-exterior.  Și încă multe altele. Tot să trăiești!
 Dar fii atent, tinere cititor, la câteva condiții sine qua non.( Nu mai traduc ; ai făcut latină prin liceu!) Primești Aigo dacă:- ai luat, sau juri să iei, bacu, adică ai 18 sau oricâți ani peste;
                                                      -ai, ori aștepți să ai , părinți plecați prin ofshore-uri; că la loto nu câștigi cât îi veacul!
                                                     - știi să numeri până la 200 km/h; că după asta nu mai numeri nimic!

Cu riscul decapitării, la notare, refuz să-mi tocesc imaginația cu năzdrăvăniile care s-or petrece în mașinile-cadou ale tinerimii române sau prin jurul lor. Prefer să le aflu din can-canuri, de la poliție, din ferparele pe stâlpi.
Adio, Ducipale al lui Alexandru, Murgule al lui Alimoș, Zburătorule al  lui VI & ELA!
Haiducii Vlăsiei se teleportează cu AYGO!

(Iar eu la SuperBlog, pentru Raport!)

8 comentarii:

  1. Foarte misto... vad ca am picat cumva pe aceeasi structura de postari superblogistice :)
    anul asta am citi texte foarte originale... asa ca va fi greu tare la departajare :)
    bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțam, Cris, dar , la mine e un joc gratuit, un exercițiu de rețete stlistice, noi,; mai exact, un moft. Cât despre premii, vi le las vouă, să va stimuleze spre un domeniu profesional inedit, de care eu nu am nevoie. Deci- Succes!

      Ștergere
  2. hahaha... "domeniu profesional inedit"...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit aseara articolul. Cheia finalului era la mine, insa modestia ma impiedica sa descui... :)
    Exceptand halucinatiile induse de diverse substante si gadgeturile, nu cred ca s-au schimbat prea multe in distractia tinerilor, din vremurile in care aveam noi 18 ani.
    Stii, este uimitor talentul tau de a spune atat de multe, chiar si cand pare ca nu vrei sa spui. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place stilul tau de a scrie, ai intors-o frumos cu Aygo. Eu nu m-am obosit, de data asta spun pas din lipsa de inspiratie. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu se poate! Tu ai fost modelul meu de persistență. Nu mă lăsa! „ Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane” strigă cineva...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ti-ar strica un pic de aranjare a textului in pagina, nu de alta, dar nu inteleg nici in ruptul capului de ce il arunci asa, ca si cum nu ti-ar pasa ca vei goni musafirii superficiali care ar putea sa iti guste textele mai indelung, daca nu s-ar lasa inselati de aparente.
    Cat despre text, e al tau si am savurat si parantezele si latinismele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am primit tainul la postare! Her patronul m-a fericit cu 80 de jeoni din won-ul convenit la împăcăciune. Cică, de rest a luat prezervative pentru cei din nordul Toyotei, că mor de foame. E de bine! Act umanitar!
    Cu această avere cumpăr două trâmbițe de bambus pline cu semințe pentru vrăbii; și o floare de Lotus, pentru sufletele nelinistite în păcate!

    RăspundețiȘtergere