sâmbătă, 15 septembrie 2012

Puzzle (II)- înapoi la lectură!

2. A DISPĂRUT TVR CULTURAL !

Am dat în patima cititului, înaite sa iau în mână Abecedarul, acela cu " o-i=oi!"Bătrânii din familie şi vecinii legănau din cap a bănuială: "Ăsta n-o duce mult!Ajunge, săracul, la Coşula! (Mânastire, transformată în balamuc.)
N-a fost să se adeverească, spusa lor, deşi olecuţă de dogeală parcă se observă.Aşa îmi explic obsesia pentru politichie şi, mai nou, ameţeala blogului. Cineva spunea: " La fix , trecute, eu, am, nu am treabă", scriu pe blog. La mine sau pe unde sunt primit. Azi nu m-a primit nime; aşa că mi-am făcut treabă la mine acasă. Când aflai că, mintenaş, căzu, secerat în lupta cu prostia românească,TVR-CULTURAL. Nu mai e, săracul!
Nu l-au mai putut suporta găgăuţii şi guşaţii, pentru că nu difuza, nici tu,manele, nici tu, telenovele, nici măcar vreun divertisment, de tip "puii mei", nici circ, precum pe la Antena 3 ,ori Labeunu. Facem economie.
Maimarii naţiei aveau nevoie de sicofanţi şi de yesmani, vorba fericitului întru Domnul, Brucan, ca să facă totală ordine decapitală; la ICR, la TVR info, la Monitorul Oficial.
Pentru TV Cultural trebuia o gabjă mai specială.Aşa că l-au recirculat pe unu' Săftoiu. Tipul, dătător din cap cu Certificat Ornis*,a făcut ucenicie la proful Felix ca să fie cocoţat în capul televiziunii naţionale. Obedient cu asupra de măsură, a eliminat pe toţi colţoşii cu microfoane.Acum îi face culcuş ingenuiei Firea-Pandele, măiastră a hulei naţionale.
Gata cu moftul intelectualist al TVR CULTURAL .
Înapoi la popor, FUGA-MARŞ!

* document necesar pentru acces la marile secrete naţionale.

3. HORA SINDICALĂ

S-a rupt cureaua de transmisie dintre PARTID şi SINDICATE! Muncitorii de la OLTCHIM şi, de ieri,cei de la MECHEL, Câmpia- Turzii,ies buluc, cu miile, fac greva foamei, strigă "Hoţii!, Hoţii!". (Aflaţi într-un guvern socialist!) Fugăresc liderii de sindicat, urla,furibunzi, pentr-un fel de nouă ordine socială.

NOTĂ- Rea patimă cititul! Şi mă miră slovele bărbosului cronicar, Ureche, care aşterne întru îndemn," a face iscusită zăbavă...că nu este altă şi mai de folos în toată viaţa omului zăbavă, decât cetitul cărţilor!
Fără TV cultural, înapoi la... lectură!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu