duminică, 14 decembrie 2014

Semne bune anul are!

Sub acești auguri, din titlu, susținuți și de soarele pe care îl credeam mâncat de vârcolaci, ne asociem demersului luminos al PSD de a se redresa pe calea cea bună: dărâmarea șandramalei îmbâcsite cu șobolani de rasă rozalie și ridicarea alteia din beton pur și dur.
La ordinea zilei e acum autoprotecția; fiecare ține marginea, să nu se prăvale  hardughia peste el și ai lui. Nimeni nu se îngrijorează de victimele colaterale, adică noi, poporul pesedist, cum ne dezmierda primarul -felcer, Oprescu. 
 Acum, deocamdată, se emit scenarii,se propun algoritmi.
Subteran, vin acțiunile femeilor, conduse de generăleasa   de Plumb: să fie scopiți toți cei pârâți de ea că au din dotare genetică 3(trei) fudulii; nu se numară, ci se taie!
 Prima victimă pare imberbul Ivan Turbincă, vânzător de partid și de almanahe.
 Schimbarea clamată entuziast de același popor pesedist cere și clarificarea doctrinei, pentru a scăpa de acuza perimatelor „ -izme”.

 Mai am și o veste bună proprie; a mică fii-mea, mereu lăudată pentru păcatul asemănării cu tac-su ,a procurat de pe piața neorganizată „ Biblia politică pentru începători”.
Mă sui degrabă în tren și mă ofer consultant al PMVVP; pentru doctrine politice. Ca să inteleagă ce ne trebuie, urgent!
 Catehismul politic de mai jos pare de sorginte folclorică. Așa că nu apare pericolul acuzării de copy-paste, de care, încă, nu s-a lecuit viitorul meu șef.

DOCTRINE POLITICE PE INTELESUL TUTUROR, CU EXEMPLE APLICATIVE
( pentru întelegerea mai usoara a unor notiuni si sisteme):
                           Orientarea partidului ales și actiunile demonstrative
Crestindemocrat: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Pastrezi una si daruiesti vecinului tau sarac pe-a doua. 
Dupa aceea regreti....
 Socialist: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Guvernul îti ia una si o da vecinului. Tu esti obligat, prin lege, sa te intovarasesti cu vecinul tau, ca sa-l ajuti la cresterea animalelor. 
Socialdemocrat: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Te simti vinovat pentru succesul muncii tale. Îti dai votul la alegeri pentru formarea unui Guvern care sa te impoziteze. Aceasta te obliga sa vinzi una din vaci ca sa poti plati impozitul. Guvernul, pe care l-ai ales,  cumpara cu banii obtinuti din impozit, o vaca si o daruieste vecinului tau. Te simti acum împacat.....
 Liberaldemocrat: Tu esti proprietarul a doua vaci. 
Vecinul tau n-are nici una. 
Na, si????
Comunist: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Guvernul îti confisca vacile si-ti vinde tie laptele. 
Tu stai ore întregi la coada pentru lapte.
Esti acrit!!!
 Capitalist pur: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vinzi una, mai iei eventual si-un credit de la banca si-ti cumperi un taur, urmarind sa obti o turma întreaga de vaci.
 Intreprinzator american: Tu esti proprietarul a doua vaci. Vinzi una si o închiriezi înapoi (leasing). Capitalul obtinut din vânzare îl maresti înfiintând o societate pe actiuni. Obligi cele doua vaci sa dea de patru ori mai mult lapte. Te minunezi ca una cade moarta. Dai un comunicat de presa in care comunici scaderea costurilor societatii cu 50%. Actiunile societatii cresc.
Întreprinzator francez: Tu esti proprietarul a doua vaci. Faci greva pentru ca tu-ti doresti trei. Intre timp faci pauza de masa.
La vie est belle!
 Întreprinzator japonez: Tu esti proprietarul a doua vaci. Prin tehnica moderna de genetica reusesti sa "redesign" animalele la o zecime din marimea lor originala si totusi sa dea de douazeci de ori mai mult lapte.
Întreprinzator german: Tu esti proprietarul a doua vaci. Prin tehnica moderna de genetica reusesti sa "redesign" animalele astfel încât ele devin blonde, beau o groaza de bere, dau lapte de cea mai buna calitate si pot sa alerge cu 160 km / h. Din pacate,  vacile cer 13 saptamâni de concediu pe an.
Întreprinzator Italian: Tu esti proprietarul a doua vaci, însa nu ai habar unde sunt. În timp ce le cauti întâlnesti o femeie frumoasa. Lasi cautatul balta si o inviti la masa. La dolce vita!
Întreprinzator rus: Tu esti proprietarul a doua vaci. 
La numarare îti rezulta mereu 5. 
Bei si mai multa vodca! 
Le numeri din nou si ajungi acum la 42. 
Bucuros, numeri înca o data si acum sunt 12. 
Dezamagit lasi numaratul si deschizi o noua sticla de vodca.... 
Mafia apare si-ti ia vacile-in mod egal, cate vor fi.. ..
 Întreprinzator elvetian: Tu dispui de 5.000 vaci din care insa nici una nu-ti apartine. Tu ai doar grija de ele pentru altii.
Cât lapte dau vacile nu povestesti nimanui....

 
 
 
 
  

Un comentariu:

  1. Hihi, m-am amuzat dis dimineaţă! Francezul şi americanul mi-au plăcut cel mai mult.
    La vie e belle!

    RăspundețiȘtergere