joi, 19 martie 2015

Patru crime minore și... un șantaj

Ca pe un bețiv îndărătnic, mă așteaptă sevrajul. Nu-mi lipsește alcoolul; din contra!
La mine, narcoticul buclucaș este politica. Mor fără ea.
Cu toate că nu o înțeleg.
 Aduc probă a neaderenței mele la domeniu-faptul că am rămas la abecedarul spinos al democrației lui Platon, din „Republica”. Promit să vi-l rezum,  curând.
Zilnic, trag la jug carul spre ocnă, cu speranța izbăvirii prin jurământ că mă las dar, 'geaba.. Acum, car stârvuri de politicieni de la zdupul poliției , unde sunt îmbălsămați în sare, pentru muzeu, membrii celui mai cinstit guvern născocit după '89. 

Într-o euforie de primăvară-vară, Junii Ponta și Antonescu, îngrămădiți pe bancheta din spate a unei mașini ( Dacia?), scriau pe genunchi, în drum spre Brașov, formula alchimistă, desecretizată, a CELUI MAI CINSTIT GUVERN AL ROMÂNIEI!

Era îngropată în blestemată neuitare impotența Boc-Ungureanu!


Acum , putem proba realismul promisiunii juruite: 14 miniștri, din cele 4 ediții de unică folosință-„Ponta” sunt la, sau în drum, spre zdup!
 Spre „cinstea”lor!
 Am cărat, ca prim-bou-de-jug la carul ocnei, după zapisul DNA:  1. Silaghi-mită, 2. Diaconu- conflict de interese,  3.Dan Nica-mită,  4. Dobre-abuz,  5. Andronescu-mită, 6.  Șova- falsuri,  7. Dragnea-furt electoral, 8.  Vozganian- grup infracțional, 9.  Fenechiu-înșelăciune,  10. David-mită, 11.  Vâlcov-mită, 12. Chițoiu-grup infracțional, 13.  Dobrițoiu-fals,  14. Man- plagiate minore.
Înspre ocnă, unii au scăpat prin ochiurile rupte ale legii și sunt căutați de poteră, prin viroage, pentru alții, se caută frânghie, ca sa fie cetluiți bine, iar câțiva sunt lăsați, puțin-  liberi, ca să le treacă guturaiul, și să pârască tot!

Prima crimă minoră: „călărețul de cărbune”
După vânzoleala de aprobare a legării în lanțuri a haiducului Șova, acesta s-a înălțat în pinteni, deasupra/asupra camerei de județ de la parlament cu vorbă tunătoate; cerea nu lanțul ocnei, ci glorificarea faptelor sale: salvarea de la faliment și moarte sigură a energeticii (pe cărbune) a României . Ca prețuire, să i se înalțe STATUIE; și nu oarecare, ci ECVESTRĂ!
 Pe o movilă uriașă de cărbune, nedăruită, încă, Serbiei.
Intrucât este,  deja, consacrată o statuie cu numele „Călărețul de aramă”, propun, ca alegător, o alta săpată, cu cal cu tot, dintr-un bloc de cărbune și dotată cu tulumbe și pompieri, ca să nu-i dea foc minerii!
calaretul de arama
Marele Piter, pe calul de aramă,Lipsă, încă., „ ăla de cărbune”
Va urma!






2 comentarii:

  1. Dar nu înțeleg de ce faci discriminare? dacă nu-s de-ai lui Ponta, nu îi băgăm în aceeași oală?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca astia de acum fac descentralizarea cum au mai vrut, incep sa-l regret sincer pe Base.

    RăspundețiȘtergere