Nu înțeleg de ce s-ar epila bărbații?!
Doar scrie la Carte că omul, Adam, e făcut de creator, „după chipul și asemănarea Lui”.
Așadar, orice știrbire a integrității este blasfemie, păcat negru. În plus, părul, oriunde s-ar afla pe un bărbat, este mare semn de...bărbăție.
Ia priviți la mândrețea mea de bucovinean, cu care împart holerca din prunele de sub Rarău, scăpate de gâtlejul urșilor!
Ce să zmulgem, ...fără păcat, din părul originar?? E chipul biblic, adică acela Dorit de Creator!
Am să evoc o întâmplare cu o epilare masculină, cam grotescă, din adolescență. Eram o ceată: unul genial ( nu eu!) alții deștepți (aici meargă și numele meu!), unul, doar cu reziduuri de materie cenușie: Ursu, mai târziu, după lecturi, Tarzan.
Avea pectoralii, bicepșii cât harbujii, de crăpau tricourile XXL numai la tremurul lor.
Ar fi leșinat orice fată, numai privindu-i.
Dar era... un„ dar”: avea un păr dezgustător pe piept de fugeau mândrele îngrozite.
Noi, ceilalți, jubilam, că scăpam de o concurență pierzătoare.
Dar tot aveam și noi milă și, după scaldă prin heleștee, răspundeam rugăminții lui de a smulge câte o postată din blană.
Fără folos!
Genialul, într-o zi, o ia pe departe și spune că ar fi auzit sau văzut- incertă informația, cum că unul, cu asemena blană, s-ar fi răcorit de ea.
Aflăm si discutăm procedeul și după oarece încontreli, votăm unanim să-l aplicăm și lui Tarzan, care se și vedea, fericit, cu o coadă de admiratoare după el.
În zi de vară, la dos de ochi străini începem riguros: îl stropim pe piept, bine, cu spirt de ăla pe care îl foloseam la rasul tuleielor; pregătim o găleată de apă pentru urgențe; si cu o brichetă cineva mai curajos a dat foc blănii.
O flacără albastră, un muget de taur, Tarzan scurmând țărâna, găleata răsturnată și noi ca iepurii, în toate zările.
Mușchiulosul nostru a zăcut vreo trei zile sub alifii, a dat o piele jos și, ajutat de tatăl unuia dintre noi, s-a mutat la alt liceu cu exigențe mai mici la neuroni.
Era/este fericit la un mare circ din Europa, unde își are trupă formată și instruită de el și se pare că este cel mai „ajuns” din gașcă.
Pentru că nu șțiu taina furiei cu care își jumulesc Oamele firele de păr ( ieșite oriunde, în afara scăfârliei ), scociorăsc la Carte.
Și aflu din
„Eva”,
de Blaga
Când şarpele intinse Evei mărul, îi vorbi
c-un glas ce răsună
de printre frunze ca un clopot de argint.
Dar s-a întâmplat că-i mai şopti apoi
şi ceva la ureche
încet, nespus de încet,
ceva ce nu se spune în scripturi.
Nici Dumnezeu n-a auzit ce i-a şoptit anume
cu toate că asculta şi el.
Şi Eva n-a voit să-i spuna nici lui Adam.
De-atunci femeia ascunde sub pleoape o taină
şi-şi miscă geana parca-ar zice
că ea ştie ceva,
ce noi nu ştim,
ce nimenea nu ştie.
Cred că i-a spus că e bine să se epileze. Știa el de ce!
Hi, hi, nu stiu eu sa povestesc asa frumos ca dumneata, dar o intamplare asemanatoare am in tolba cu povesti - numai ca Tarzanul meu era Tarzana, iar focul nu i-a cuprins pieptul (bine, a avut ea mai tarziu si foc la inimioara), ci mararul de pe picioare. Asa strigat rar mi-a fost dat sa aud si tare prost m-am simtit cand privirile trecatorilor s-au inaltat catre balconul fetei si s-au oprit asupra mea, care tineam incremenita ligheanul cu apa, chipurile sa-i fiu de ajutor in caz ca epilarea nu i-ar fi reusit. :))))
RăspundețiȘtergereM-ar bucura s-o povestești, că știi bine să le aduci din condei!
RăspundețiȘtergereNu mai bine decat o faci tu, asta e clar! Dar poate ca o voi povesti si pe blog intr-o zi... :)
ȘtergereMănâcă urşii prune?
RăspundețiȘtergereFrumos articol.
Da,Radule. Să vezi minune: vin pe cărăruie,se ițesc de după niște stânci, sar pe crengi și scutură. Numai că din iarbă, le aleg pe cele vechi, fermentate. Și devin veseli, jucăuși.Cred ca au o alcoolemie frumoasă!
ȘtergereIn altă ordine , mi-a plăcut mult art. tău despre tricoul personalizat. Eu nu-s in stare. Felicitări!
Ştiam că multe animale, în special primatele mai trag câte un chef cu fructe fermentate dar nu auzisem de urşi. Mulţumesc de apreciere.
Ștergere