vineri, 21 februarie 2014

Cine ne va fi PREŞEDINTE ( I )

Rândurile de mai  jos erau efectul unei supradoze de fiere care mi-a împăienjenit gândirea când am purces la dezvoltarea unei teme incitante-cine va fi înscăunat la Cotroceni?! Asta, după ce propusesem un candidat ideal, în persoana acad. Al. ZUB
----------------------------------------------------------------------------------------
Ca să abordez o aşa năstruşnică temă, era musai să intru în jungla politicii de Dâmboviţa.
Or, asta presupune riscuri pentru un nevolnic ca mine; mă atacă, mai întâi, miasmele sufocante in care politicienii anaerobi colcăie, asemenea celebrilor pirhana, devoratori în câteva secunde de ditamai bivolul ( la noi- bugetul!).
Apoi şerpii uriaşi care  spânzură printre liane gata să te sugrume şi să te prefacă în băloase voturi, pentru o jumătate de viaţă.
Dar cele mai groaznice creaturi sunt un fel de maimuţe, scăpate din / de puşcărie; au învăţat cântece de sirene cu care tulbură mintea alegătorilor, de se iau după fantasme, cum se iau  înnebuniţii de sete, rătăciţii nisipurilor, spre Fata Morgana.
Din loc in loc, îţi ies în cale zombii alunecoşi; în anii cu alegeri te momesc cu panglici colorate şi te cetluiesc, te vâră în turme, cu  votul lipit de degetul arătător spre alesul lor.
Gata! Mi se pare că dau în delirul lui Dante, pe când  imagina scene din "Infernul"! (Sau, poate că el îmi şi clămpăne pe taste.)
Depăşind peisajul suprarealist în care mi-am vomat surplusul de fiere, să ne aşezăm la masa de şah şi să mişcăm piesele  politice după chemări premoniţionale. Ştiu bine că nu poţi fi profet în ţara ta. Ei, şi?!
1. Stabilim miza--puterea.
2. Strategie unică: atac la  Băsescu  prin valorificarea nădufului poporan faţă de măsurile lui dure spre ieşirea din criză.
Tactici: - " fă-te frate cu dracul , până ce treci puntea"; dezvoltată genial de Lenin sub sintagma "tovarăşii de drum";
            - duel mascat între cei doi capi antibăsişti,Cain şi Abel;
            -"jocul în orb"- se dau ordine; dar baronii şi baroneţii nu le execută întocmai, se încaieră şi pun la fiert grâul pentru coliva useleului;
            -"toba şi zurba": teveurile îşi amplasează trompetiştii în avanposturi şi îşi cresc decibelii ţipăturilor, iar zilierii din pieţe îşi pun vestă anticiomag...
............................................................................................................

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu