luni, 29 septembrie 2014

IAR?

Iar? Da, există o periodicitate implacabilă a dorului de evadare din singurătatea paginii virtuale, puse să  colinde eterul și să se întoarcă, bumerang; atunci, ieși ca șarpele la drum.
Cauți, adică, mulțimea, să-ți arăți mușchii, să zmulgi coroana de mascul -alfa, de la atotputernicul zilei.
Să-ți fulgureze fericirea clipei când învinșii vor îngenunchia întru jurământ veninos de credință.
O, Doamne, de ce, în furia facilă- atavică, uităm zisele psalmistului că toate sunt zădărnicii?! 

Nu vă speriați de adâncimea cugetării sus-scrise. E pretextul, greu de crezut, prin care caut o explicație la decizia mea de a mă prinde slugă la stăpânul SuperBlog pentru vreo două luni.
Adică, voi primi imaginea unor produse (bune-rău!), cărora voi fi obligat să le dedic ode advertoriale, încât să crească mulțimea cumpărătorilor.
Pe înțelesul „ țăranilor” mei, va trebui s-o întorc din condei , cu asemenea iscusință, încât să dea bănuții într-un fel de transă a șopingăritului ( ce noroc am că nu au idee ce înseamnă cuvântul asta la modă! ).
Mai știu și ce risc: să-mi reactualizeze porecla data prin adolescență- Ion Mincinosul-, când le povesteam că văzusem la circ femeia pitică cu barbă până la genunchi, sau femeia de la brâu-pește.
Toți s-au topit de râs; numai tizul meu, Ion-Prostul Satului, m-a întrebat cu veșnica lui candoare:„Si cum ...(pentru cenzură- faci dragoste!) cu ele?”
Ce câstig?
Păi,  pătrund în inima unei meserii nebune, reînvăț să mă supun stăpânului, că nu știu ce ne mai așteaptă, mă perfecționez să spoiesc adevărul. 
Și mă eliberez de patima convulsiilor politice sufocante.
 Nu-i destul?
 Trai, neneacă, pe banii negustorilor!
Dixit! Sunt slugă la SuperBlog pentru sesiunea de toamnă!
 

22 de comentarii:

  1. Bine ati revenit in SuperBlog!
    Va multumim pentru o noua participare si ne bucuram ca ne sunteti din nou alaturi.
    Totodata, va incurajam sa scrieti sincer si creativ, este cea mai buna reteta :) Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe, bine ai venit. De data asta te sustin, pe cuvant de pionier. Tu scrii tare bine dupa parerea mea, dar nu foarte comercial. Da, la spoit ti-ar folosi ceva exercitiu in plus. Esti terribil de sincer, nu ti-a spus nimeni ca asta nu e considerat de toata lumea o calitate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun-venit, Dana! Am lipsit un veac de-acasă. Azi am scormonit prin blogul tău să insămânțez niscaiva răutăți.Parcă am reușit, nu mai țin minte. Cât despre susținerea pionirească, e măgulitoare, dar... prefer să te citesc pe tine, dezlănțuindu-te, numai în tot ce scrii pentru suflețelul tău, năpădit de furtună, nu pentru negustorii „vitelor de pripas”(împrumut de la bietul Eminescu!); participarea mea n -are legătură cu speranțe pecuniare; e un exercițiu gratuit de adaptare la ceea ce chiar tu ai observat (ce ochi ai, Dulcinee!). Te-am păcălit, insă cu „sinceritatea”, după rețeta lui Musetescu, care își pune un personaj, candidat la parlament, să le ceară alegătorilor să nu-l voteze, că nu merită și n-o să facă nimic bun pentru ei. Iar boborul a năvălit in delir,să-l ștampileze! Clar?! Mai vorbim noi. Dar nu spune nimănui!

      Ștergere
    2. Sustinere, sustinere, dar sa stim si noi! :-P
      Imi facusem iluzii, Dana, speram sa ai pumnii stransi cand public eu articole pentru superblog... :)))
      Maestre, nu am prea multi preferati in competitie, poate din cauza ca i-as nedreptatii pe altii, dar macar un pumnisor strans tot iti ofer tie. :)))

      Ștergere
    3. Nu știam de ce te iubesc! Că--ți bagi codița unde trag și eu la un peștișor. Dar îmi iau nădejdea, îmi strâng parașuta și decolez. Esti prea bună , în concurs, pentru alde neica (în limba ploieștenească!). Îți simt „ pumnișorul strâns” între ochi! Succes ai să ai, că esti bună, dar ți-l urez și io!

      Ștergere
    4. Stii ca si eu te iubesc, nu? Chiar daca nu reusesc mereu sa iti raspund, savurez pe indelete fiecare comentariu pe care il scrii, indiferent unde il gasesc.
      La un asemenea concurs sunt multi factori care contribuie (sau nu) la succesul unui blogger. Iar eu plec din start obosita si cu gandul sa scriu fara sa deranjez cititorul cu reclame prea evidente. E doar o joaca, de aceasta data. ;)
      Pumnisorul acela chiar asa a fost gandit, cu loc pentru interpretari. :-P

      Ștergere
  3. Amaratul candidat al lui Musatescu chiar credea in ce spunea, spre deosebire de tine, care (sper!) iti cam stii calitatile. Vezi, eu sunt taranca fara subtilitati in anumite momente ale vietii mele. Nu inteleg jocul ca joc, nu-l pot vedea in absenta finalitatii (repet, anumite momente numai,pfoai, fix ce mi-am dat singura o idee de articol), iar SB doar ca exercitiu...ma depaseste oarecum. Dar clar, drumurile noastre se vor mai intalni, ca se prea poate sa mai dai de mine in juriu. Numai ca de data asta va trebui sa lupt din greu sa-mi depasesc subiectivitatatea, sa uit ca imi placi si sa punctez exercitiul...dupa cum va aparea ochilor mei prea deprinsi cu comercialul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iar rautati ca ale tale, sa tot primesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ești prin toate celule tale o ființă ludică! Deci finalitățile jocului devin intrinseci. Nu mai dezvolt ideea că intru în păcat!
    Cât despre „ întâlnirile” sugerate, nu te băga; m-aș retrage spontan din orice loc in care ți-aș da de urmă.
    Am în jurul meu mulți magistrați la a căror personalitate am lucrat. S-a întâmplat să fiu reclamant intr-o cauză iar unul dintre ei să fie judecătorul de cauză. Imediat am recurs la recuzarea lui, deși eram sigur de probitatea cu care ar fi dat sentința. Nu mă face să repet gestul! Te asigur că voi face comerț cu... răutăți

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma uimesti mereu...Dar de bagat m-am bagat deja, vazandu-te atata de hotarat imi spun ca e cazul sa stii: foarte probabil voi fi alaturi de unul din sponsorii competitiei la partea de jurizare din probele respective, trei la numar. Nu contest abilitatile tale de a face comertul mentionat...dar nici nu te condamn pentru ele. Rautatile unui om destept ascund destule adevaruri...
    Povestea judecatorului...nu cred ca o inteleg in totalitate. De ce ai recuza un judecator de a carui probitate esti convins? Sau poate tocmai de aceea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vreau sa uimesc pe nimeni, ci să fiu eu însumi. te-aș putea bănui de ante- și anti- pronunțare și mă simt invitat la retragere. scopul participarii e pueril: să mă verific dacă pot mima stilul si tehnicile de redactare a unui articolaș publicitar. Așa că îti spun cu retorismul cu care un părinte își îndeamnă feciorul înaintea plecării pe front: „Du-te, fiule, și mori pentru țărisoara furată in draci! Eu ți-oi săpa numele pe obeliscul din fața cârciumei din sat!” Merge? Ești mare, Dana, dar dacă vrei să sari peste mine, te poți înțepa!
      Despre judecătoare: am văzut că nu poate suporta rânjetul meu caustic cu care îi urmăream demersul anchetei, culoarea obrajilor, etc si am vrut să opresc, simplu, supliciul. Ne-am distrat de minune când , peste ani, am trecut la amintiri. Asta fuse!

      Ștergere
    2. PS:Sponsorul e ăla cu hârtia igienică? Ar fi grozav!
      ( Gata, nu te mai cunosc!)

      Ștergere
  7. Nu sunt mare. Nu ma cred asa si nu sunt. Daca as fi, as trai din blogging sau as scrie de placere, in loc sa ma invart inte ele, ca un tantar la neon. Am un rol mic, dar in care cred. Nu ma bag pentru bani, nu castig nimic din asta, ma bag de drag. De joc. De asteptare. Nu ma banui de ante sau anti...ceva. Banuieste-ma ca nu am sa te judec partinitor, tocmai pentru ca ma simt in pericol sa o fac, dat fiind ca vad o parte si intuiesc o alta din sclipirile mintii tale. Deloc nu mi-ar placea sa te retragi, dar deloc. Sponsorul este unul care imi place:Toyota. Iar hartia igienica nu are nevoie de reclama. In fond, si regele vede cat de de folositoare, fara sfetnici sa i-o arate. Nici eu nu te (mai) cunosc, gata, dar te-am pus in blogroll la mine, unde stau toti necunoscutii care ma intriga intr-un fel sau altul. Si ma duc sa beau o bere in cinstea necunoasterii noastre. Sa ai o seara calda.

    RăspundețiȘtergere
  8. Abordate cum reiese din cele de mai sus, ar putea să-ți iasă niște texte interesante. :) Succes la scris, nu la premii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și vezi că nu ți-ai setat bine TimeZone-ul la blog. Comentariul de mai sus apare ca fiind scris la 1:40 noaptea, iar acum e aproape amiază.

      Ștergere
    2. Hei, floare hindică si paznic la virgula dintre sb. și predicat, de ce îmi tragi pânița de la gură?! Nu te băga la premii, că fac moarte, prin castrare, de blogăr!

      Ștergere
    3. Doamne, cine mi te-o fi adus pe cap, chițibușarule?! Ai observat și asta? Află un secret: habar n-am nici ce înseamnă „Time-Zone” , nici setare cerută. Aveam o sculă veche care îmi repara neștiința primind un pumn după ceafă. Metodă instructivă sovietică! Acum am primit una nouă, virgină. Azi am probat-o și credeam că știe să facă totul. Nici pumn nu primește, că-i din chinezărie, mândră. Dacă tu știi totul, de la punct, la virgulă, rogu-te să-mi fii înger păzitor, alături de multe îngerese (da,știu că n-au sex îngerii ), pe unde te-am găsit dând târcoale. Te prinzi?!

      Ștergere
  9. Hai să vă mai spun una: în viața mea nu mi-a călcat pragul blogului atâta omenire; au bărut cararea peste 2oo de temerari în cam 3 ore. S-au călcat in picioare până și time-zonele globului. De pică, sateliții, precum nucile mele in curte , prin Pacific (sateliții!). Ce să fie, cine să fie?! De vină.
    Motanul meu gras..., nu. Lotusul fără profil și culoare politică, Vienela, al cărei boiu, nu-l disting in oglinda mată?! N-o fi, cumva, profilul ăla obraznic al Danei care numai a sex slab nu seamănă ( cititi blogul „Sexul slab”; nici nu stiti ce pierdeți!)
    Cred că toți la un loc-aduc noroc. O să-i joc la Loto!
    Gata, închid taraba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bag seama ca ti-a iesit cu fusul. Orar. Ca in rest nu ai fata de baba cu naframa. :)

      Ștergere
    2. M-am inselat. Nu ti-a iesit.

      Ștergere
    3. Ce vă mai dați de ceasul norocului , cu fusul! Amănunt de zero lei. Când cetii:„Ți-a ieși fusul...nu ți-a ieșit! ”, sau cam așa, te văzui leoarcă de nădușeală, crispată de așteptare; și pe mine- nedumirit și umilit, căutând ...fusul!
      Am izbucnit, in râs, fredonând versuri dintr-un cântec lătăresc, cu perdeaua găurită:
      Fusul ici, fusul colea,
      Fusu-n poale la lelea!
      Nu mi-a ieșit! Eu nu-s de pe Meridianul vostru, GM2. Sunt galactic.

      Ștergere