miercuri, 16 mai 2012

Indignare

Mor oamenii ; chiar mai şi mor. Unii, când mecanismul biologic s-a epuizat ; alţii, loviţi , în plină putere, de năpraznice întâmplări.
Unii se topesc în ţărână, anonimi, cum au şi trăit. Alţii, în glorie şi onoruri naţionale.
Fiecare , după merite!
Dar sunt indignat de lipsa totală de bun-simţ cu care se intră, de visu, „cu bocancii” în suferinţa unor artişti, adusă de vârstă sau ca urmare a unor accidente.
În clar!
Un actor drag mie, Şerban Ionescu, a devenit , cum însuşi o spune , cu umor amar, o legumă, în urma unei muşcături de căpuşă. Poate fi şi trebuie ajutat. Îti plânge sufletul, dar nu e permis să umpli paginile şi ecranele, într-un fel de exhibiţionism, cu degradarea , de înţeles, prin care trece artistul , Să fim alături de el, cu grijă, dar să-i respectăm intimitatea.
În al doilea caz, Iurie Darie, respectabil în ani şi excepţional ca artist, era, nu demult, purtat de un fel de ţoapă prin studiouri tv.. Şi se lăuda „artista” că va face cu el filme porno.Arăta şi poze deochiate. Darie, cu privirile pierdute în irealitate, dădea din cap , mecanic , cu un zâmbet tâmp, spre deliciul unei asistenţe şi mai tâmpe.
Ieri l-am văzut scheletic,în pat de spital, hrănit cu linguriţa.Nimic anormal în sine. Dacă nu
s-ar fi exploatat , ticălos, pentru rating, situaţia.Şi aceeaşi madamă se umfla în pene cu sacrificiul ei, din dragoste. Ba chiar punea diagnostice: apă la creier! Bătrâneţea , boala, trebuie încercuite de respect şi decenţă.
Vreau să-l păstrez pe Iurie, actorul impozant şi dominator; îl vreau pe Iura, care-i încânta pe copii cu desenele lui fascinante din cărţi şi reviste. Nu-l umiliţi, ca sa vă făliţi că i-aţi stat în preajmă, când a ajuns neputincios!
Readuc în amintirea încă proaspătă stingerea demnă a marelui Ion Lucian. Şi demna trăire a dramei de către soţia lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu