duminică, 26 octombrie 2014

Viața cu fluturi albaștri

MediHelp logo 2012Al nouălea sfat negustoresc :Așa am cumpărat-o, așa 
                                                                                                                                 așa o vând!

Până astăzi  eram convins că Stăpânul meu, SB, îmi varsă în cap Cutia Pandorei cu etichetă de Corn al Abundenței, ca să scape de mine pentru „nepotrivire de caracter”!
Altfel, nu știam explica nici năvala probelor, nici temele propuse.
Mi-ar trebui o fantezie de contorsionist să pot modela saltul de pe tiroliana din Straja pe terenul fragil al zmulgerii părului, ca modă; apoi să laud sirepii Făt-Frumosului  înhămați la un Aygo, înmatriculat  în Off-Shore.
Tot munci grele, de am ajuns să-l invidiez pe Hercule pentru muncile sale ușoare, față de ce mi se dă mie.
Până astăzi! Când un fluture albastru...

Un fluture albastru, de pe undeva , mi s-a așezat pe mână, parcă temător să nu înghețăm amândoi, în zi de trecere la ora de iarnă.
 L-am luat cu grijă, l-am încălzit într- un strop de bucurie și,  după ce mi-am lipit buzele de siniliul cu praf de cer al aripilor, l-am așezat pe câmpul cu pixelii înfloriți pe colțul monitorului.  Și ne-am văzut fiecare de treburi. 
Pe ale lui nu le cunosc. Pe ale mele le vedeți așternute ici mai jos. 

S-a întâmplat să am o sănătate bună. Ai mei râdeau că ar șoma medicii, dacă ar fi mulți ca mine; numai că, șușoteau, nu se știe cât!
Mi-i chiar rusine acum, după ce m-am documentat despre asigurări private de sanatate de la MEDIHELP INTERNATIONAL. De orgoliul meu, nesăbuit.
Treptat s-a cuibărit în mine o neliniște, sesizând că săbii ale  lui Damocles, supendate de firul de păr, atârnă,  deasupra capului fiecăruia, așteptând clipa. 
Despre  o așa neliniște scrie și Cicero:„ O persoană deasupra căreia teama plutește oricând, nu poate fi fericită!”
 Am purces la o reevaluare severă a tot ce depinde de mine în jur; nu prea greșeau bătrânii când, umiliți, strângeau bănuții albi pentru zilele negre.
 Luați cu iureșul timpului nostru, le ignorăm înțelepciunea amânând la calendele grecești preocupările de asigurare temeinică a sănătății noastre; „ Lasă, bre, că doar nu dau turcii”, ne justificăm noi , balcanic.
 MediHelp International  oferă acces în centre celebre.
  Spitalele au acoperire europeană, dar și din alte zone vestite. Pentru asta s-au efectuat analize aprofundate ale pieții de specialitate, și s-au pus la punct planuri proprii de asigurări de sănătate cu target-companii și persoane fizice.
Pe aceste fundamente, MediHelp oferă:- polițe de acces la spitale și clinici private din Europa și din alte continente;
- acoperirea integrala a costurilor ( spitalizare, intervenții chirurgicale, transplant de organe, medicamente , evacuare aeriană,); totul în extensia generoasă a politei de 2,5 mil. euro/an.
Poate perfecta și asigurări BUPA.
Am face bine să cuprindem și pe cei dragi în asigurare, în polite de asigurare privată de sanatate, internationale , scăpând de cheltuieli astronomice, în lipsa poliței de asigurare privată la MediHelp.


Fluturele meu, colindă vesel potirele de pixeli, în așteptarea florilor de primăvară. El mi-a adus aminte de o frumoasă parabolă.
Un înțelept avea un învățăcel cârcotaș și pizmaș, care căuta să-și pună în încurcătură magistrul.
 Într-o zi, prinzând un fluture albastru , decide să-și  încerce planul viclean:
să se ducă la înțelept cu fluturele în pumn și să-l întrebe dacă-i viu sau mort.
De va zice-„viu”, să-l strivească și să i-l arate mort; dacă va spune-„mort!, să deschidă pumnul și să lase fluturele să zboare.
Dar când pune întrebarea, magistrul îi răspunde:
- Depinde de tine...fiindcă e în mâinile tale!

Chiar,  cum sunt fluturii albaștri ai vieții, din mâinile voastre?!


Un comentariu:

  1. Frumoasa metafora, cea cu fluturii albastri si da, asa este, o asigurare este binevenita.

    RăspundețiȘtergere