joi, 23 august 2012

Cruciaţii fără Ierusalim

În ultima postare , am cam expediat, neprofesional, hiatusul dramatic apărut în populaţia ţării noastre.
Adică, n-am adâncit şi nuanţat suficient structura, specificitatea şi mobilul fiecărei tabere, structura şi mişcările din interior, evadările şi trădările, factorii şi tipurile de manipulare, forţele oculte şi posibilele lor interese.
Cam multe date neprecizate şi, mai ales, nepuse în ecuaţia crizei politice actuale. Ceea ce probează amatorismul analizei mele!
Un simpatic „ jurnalist rătăcitor” (v. Vlad Ursuleanu.ro ) citează un experiment de tot interesul: dacă se scanează creierul unor politicieni angrenaţi în dispute intense, se observă ceva uimitor; zona responsabilă de raţiune zace în întuneric, iar zona care guvernează emoţiile devine incandescentă! Cred că este axioma de la care se poate porni la o viitoare analiză laborioasă.
Partea cea mai învăluită în ceaţă a „beligeranţilor” este aceea a tineretului. (De mult sunt obsedat de statusul actual al acestei părţi din populaţie.) Sunt convins că aici se află toate datele care ar putea prognoza devenirea acestei ţări. Şi nu mă refer numai la des citatul „conflict, tradiţional, dintre generaţii”, ci la noi dimensiuni, imprevizibile ale afirmării lui.
Iată-mă, dator vândut celor , câtorva, ascunşi în anonimat, cititori.
Cu entuziasm nedisimulat, i-am descoperit pe tineri în mediul virtual şi m-au copleşit!
Bravi sub stindarde nedesluşite,aleatorii, au devenit, pentru mine, noii cruciaţi, fără Ierusalim. Scrâşnesc din dinţi, lovesc în impostură, se declară războinicii unui nou ev. Deocamdată virtual.
Sunt „mucoşi şi ţâfnoşi”, dar frumoşi şi cu visuri despre o lume pe care aş fi fericit s-o mai prind!
Cât m-am moşmăit eu, unele lucruri s-au terminat prin România în coadă de peşte. Continuă nu numai provocarea coloneilor, ca la greci, cu ceva ani în urmă. Sper că fără consecinţele de acolo.
Drept comentariu pentru evenimentele de azi vă trimit la pictura lui T. Aman, aflată la sfârşitul postării anterioare. Cam aşa arată Ţara.
Eu rămân , visător, la intrarea în luptă a cruciaţilor mei, de mai sus, care vor zări Ierusalimul real

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu