luni, 13 august 2012

Ne întoarcem la luptă?

Liniştea instalată pe câmpurile de luptă ale patriei poate fi descifrată ca formă de epuizare a combatanţilor, de lehamite, sau ca expresie a unor tactici de refacere a forţelor.
Înclin spre a II-a ipoteză.
Adică , se repară strategiile, se regrupează combatanţii, se depistează şovăielnicii şi trădătorii, se ridică noi redute. Fortul „garajului” excelează prin sofisticarea diversiunii cu capcane în care cad cu naivitate „guguştiucii”; „palatiştii”; după ce s-au trezit cu Europa şi America în cap, stau la coadă în saloanele de înfrumuseţare diplomatică şi uncropesc lovituri de imagine şi de forţă.
„Piratul” are de partea lui legea, formală şi ambiguă , pe care ilicienii au promovat-o pentru unică folosinţă, iar acu se împidică în zdrenţele ei.
„Lupii tineri” cer ajutorul „trupelor speciale” din garda lăsată la vatră, cu luptători vânoşi şi cu pensii grase, care duc dorul adrenalinei, adică multele mii de ofiţeri de sub comanda unui sindicalist-colonel. Care se cer în stradă.
Cum s-a ajuns aici?
Sunt mulţime de motive. Mai întâi, conflictul dintre dorinţa şi putinţa unei vieţi ca in Apus,dorinţă care a înfierbântat creierul, cât este, al norodului.S-a speculat această naturală dorinţa de mai bine, de către politicienii total nepregătiţi pentru această meserie, dar
înzestraţi perfect pentru jaf! S-a furat în draci, iar mulţimea s-a bucurat şi raliat acţiunii, plătită cu firimituri.
Incultura politică a votanţilor a făcut imposibilă acţiunea coordonată a ţării pentru reală dezvoltare. S-au făcut numai cârpeli şi furăciuni.
Eşuarea speranţelor a dus la înrăirea populaţiei, educată de veacuri in spiritul „şefului , tătucului, domnului atoate ştiutor şi binefăcător”. S-a uitat proverbul „fiecare pentru sine, făcător de bine!”; cam egoist, dar salvator. Măsurile dure, dar necesare pentru ieşirea din criză au stârnit un val de tip tszunami, speculat bine de usl şi neamortizat de pdl şi de preşedinte.
A căzut o putere, s-a urcat noua putere: Le Roi est mort, Vive le roi!
Numai că noul Roi este bicefal: un cap- pentru Palatul Victoria (gol-palatul! ), altul pentru
Cotroceni (plin!). Şi s-a decretat golirea!
Al doilea motiv…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu