joi, 2 ianuarie 2014

Şi ne iartă nouă...

Teoretic, sunt mai bătrân cu un an. Tot teoretic, înseamnă că: ori sunt mai înţelept, mai copt în judecarea "jurului", ori mai răscopt; adică dau în mintea copchiilor. Mi-i teamă să aleg varianta, deşi mă trage aţa spre...
Să nu simt cutremurul schimbării anului, mi-am vârât degetele în urechi şi, ca să provoc somnul, am prins citi din cele mai plicticoase postări de pe blogul meu. Că oricum nu le citeşte mai nimeni!
 Aşa am descoperit că la braţul al şaptelea din  "Zig-zag" am făcut-o de oaie, afirmând că era o poză trucată cea cu premierul şi cu Ghiţă  (cel ciobanu', nu cel deputatu' !).
Îmi torn cenuşă în creştet, ca Henric la Canossa, mărturisind păcatul capital de Lese Majeste (cu nişte accente franţujite!) faţă de preaînaltul P.M.
Şi zic: da,  era Ghiţă din Jina, poza fiind executată la primărie, Din surse, nu acasă la cioban, că, fiind scundă, casa, ieşea capul lui Ponta prin şindrilă; nici la stână, că Ghiţă s-a lăudat că are "câini mai bărbaţi", care simt furii de la o poştie şi-i fac fărâme-fărâmele. Auzind lauda, P.M. s-a cutremurat şi a dat dosul la primărie unde nu ajung câinii; nu ştiu dacă ajung furii!?
Mare zarvă a mai făcut minciuna mea! Norodul usele s-a dat la mine cu "ba pe-a mă-ti!";  norodul cel firav , băsist, a dat cu răutăţi, ca să mă pună în pripon cu puterea.
Iată ce-a declarat Ghiţă, Ciobanu' ziariştilor, care l-au mustrat că s-a pozat cu Ponta:" Io fac poze cu tăti oile..."!
Îmi probez bunacredinţă, demascând duşmanii puterii cu cele scrise pe pereţii casei mele pentru compromitere. Citiţi, mâniaţi-vă şi ştergeţi de îndată.
 * În poză apare şi măgarul lui Ghiţă?
 * Câinii simt plagiatorii?
 - Păi, de teama lor nu s-au pozat la stână!
 * Cum apreciaţi justificarea lui Ghiţă că s-a pozat cu V.P.?
  -  Eu i-aş da doctoratul. Pe merit!
 * P.M. i-a promis ciobanului atâtea credite europene, încât să umple muntele cu măgari. Cică-s buni la votare!
 * S-a pozat Ghiţă Ciobanu',cu ponta Cârlanu',a mârâit, gelos Ilici.
 * Ponta a făcut-o de oaie cu regele, nu cu ciobanu'.
 * După vizită, Ghiţă a mai rămas doar cu o oaie independentă politic.
 *Ghiţă l-a rugat pe Ponta să-şi aleagă, cadou, o oaie, din turmă. După multă fugă, premierul a prins una flocoasă. Acasă, socru-su i-a zis că a ales un câine!

Update: * A treia poză trebuia să fie la masă cu Decebal, dar bătrânul rege dac nu i-a dat drumul in casă. De  ciudă, P.M. s-a pozat singur la poartă.
 * (Pe surse) La Săvârşin Ponta a cules...Duda.

Ps Iertare, nu mai fac!


2 comentarii:

  1. Eu as zice ca la fiecare an nou mai intinerim un pic, altfel nu se explica de ce la batranete dam in mintea copiilor. Cat despre "evenimentul" in cauza aflu de la tine ca eu sunt pe dinafara cu realitatea socio-politica. Dar m-ai facut sa rad pe cinste. Eu zic sa nu iei in seama latraturile din culise. La multi ani sa fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt o anomalie:timpul trece prin mine si pe langa tine. Sa fie la multi ani!

      Ștergere