luni, 17 martie 2014

Grasă şi frumoasă? 53 puncte, apoi rectificat: 97 puncte!)


Îmi petrec bună parte de viaţă pe o coastă a Rarăului, de unde dau poruncă albinelor mele să adune roua zeilor. Arar, dau peste pusnici stafidiţi şi cocârjaţi, care hălăduiesc prin văgăuni, după câte o frunză, roadă, ciupercă, prea destule pentru neputinţa trupului şi adâncimea gândirii lor!
Mă simt, atunci, prea vinovat pentru huzurul meu ca stăpân nemeritat al cornului abundenţei. Păcatul excesului se vede şi se cântăreşte ( oricum ocolesc, precaut, cântarul ). Dar câte ceva tot preiau de la prea rarii mei vizitatori în sutane încinse cu frânghie din coajă de tei.
Din păcate, nu ţine mult învăţătura! Ca să mă înscriu în tematică, (cum mă menţin în formă ), vă spun cum mă străduiesc, până la amiezi, că după... e jale mare.Luaţi deci, model numai în parte, că pe mine nu mă  amână poftele  mai  mult.
Mă scol la dangătul ceresc al razelor de soare, când plesnesc în Pietrele-Doamnei şi, desculţ, dau ocol prin iarba poienii, pline de perlele nopţii; baie de viaţă, masaj de catifea şi clănţănit de dinţi. Echilibrez totul cu o cană de ceai fierbinte, plăsmuire magică cu simplissima floare (păpădia lui Blaga), muguri de brad, câteva frăguţe răscoapte, un strop de miere si ceva secret, râvnit de bărbaţi. La soare de trei suliţe pe cer, adaug o scăciţă de bureţi de rouă cruzi, cu măcriş, leurdă iute-usturoaie, un moţ de caş de la stâna din vale. Atât! şi la treabă; râde muntele de mine! Cât despre prânz, adun păcate şi-o osânză de zece kile în plus peste Voia Domnului.

Dar mai bine să analizăm înţelept păguboasa creştere ponderală, remedii eficace cuvenite şi să uităm de mine, păcătosul, robul pântecului, cum se hlizea răspopitul din Humuleşti.
Avem o certitudine: I. Terra se încovoaie să  tot ducă în cârcă o Omenire mai plodoasă şi nesimţit de obeză!
 A II-a : această omenire, care se crede moţul planetei, nu numai că nu vrea să drămuiască resursele prea generos oferite, dar îşi dă singură în cap, stimulând consumul alimentar excesiv prin sofisticate mijloace de pervertire a gusturilor şi deşănţată campanie de ademenire. Asta e!
Dacă adâncim  problema, ne încurcăm în mulţimea de cauze subsidiare:
-revoluţia tehică-oferă disponibilităţi imense astăzi ( multe, neregenerabile);
-tradiţii alimentare, între care multe total nepotrivite hrănirii ideale a omului;
-modelul istoric preferat al trupului uman- omul gras, model mult timp de frumuseţe şi utilitate (v. nudurile rubensiene, madonele şi giocondele Renaşterii ). La noi , la ţară, şi acum se admiră femeia plinuţă, vrednică la treabă şi petrecere, pricepută la bucate energetice. Se zice admirativ despre ea: "Grasă şi frumoasă, şi devreme-acasă!"
.stare de sănătate-boli care provoacă îngrăşarea, sau apare sub efectul medicaţiei;
- vârsta persoanei.
Ar merita analizată, apoi, şi neliniştea efectului adipos mai ales la femei şi, mai ales la cele tinere, unde presiunea modelului mediatizat excesiv, dezvoltă traume psihice mai grave decât cele asupra trupului propriu-zis.
 Ca reflex, apar şi "produse-minune", de care se face exces în folosirea lor, nu de rare ori cu conecinţe negative nebănuite.Dar şi de cele bune!
Iată puncte de atac asupra temei; şi platformă de acces către remediile propuse de LemoSilhouette.
Documentându-mă bine, am parcurs multe studii despre structura produsului, despre efecte si limite, despre urmări secundare sau negative, sau în exces. Adică parametrii care asigură oportunitatea benefică a capsulelor în reducerea masei corporale.
La bază stau: Lămâia (var. Lime!) despre care există o imensă bază de date poztive în domeniu: fenolii din componenţă-hesperedina, naringen, diosmin-sunt puternici antioxidanţi şi fortifianţi ai organismului deci remediu sigur al bolilor "stilului de viaţă modern. Mai notaţi: vitamine C, D, fosfor, riboflavonide. Sucul de lime fiind folosit cu apă calduţă, pentru slabire , din timpuri străvechi.
Guarana- o liana amazoniană, ale cărei seminţe, în doze bine ştiute (excesul-toxic), au efect diuretic, scad pofta de mâncare, energizant şi stimulator al funcţiilor mentale.
L-Arginina- stimulent al metabolismului-energetic, anabolizant puternic. Adaosul de ananas, portocal-amar, aloe-vera  aduce preparatului,pe lângă noi atribute pozitive în tratamentul excesului de masă corporală şi legitimitatea moderna a folosinţei lui.
Şi, pentru prudenţi, o precizare: este anulată aciditatea din Lime, periculoasă în folosirea excesivă, naturală a fructului. Sunt excluse orice alte produse periculoase.
Concluzie: cu LEMOSIHLUETTE , de azi-înainte, declar război  burticii mele pe care o scuzam şi o afişam drept semn de prosperitate şi nu ceea ce era, în realitate -ţesut adipos agresiv. Şi fetele mele, săracele ar avea trebuinţă!
 Cât despre cititori, juriu, sponsori, să-şi poarte sănătoşi surplusul, dacă nu dau iama în capsulele din ambalajul ici-prezentat!

Mai puţin cunoscuta, la noi, GUARANA
Recomand şi către SuperBlog, pentru care scriu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu