sâmbătă, 1 martie 2014

Trădare să fie, dar s-o ştim şi noi!

Am avut dreptate cu iminenţa dezastrului! De mortuis nil nisi bene. Adică,  "despre morţi numai de bine!"
 O lampă, însă, îmi filează semne de întrebare: de ce pesedişti respectabili, cum ar fi prietenul meu, deputatul,  se plânge, ingenuu, că nu identifică nici un motiv major pentru care peneliştii s-au rupt?! 
Ei, aş! Te ştiu prea deştept şi nu uit bătăile la şah, primite, şi , mai ales, nu uit râsul tău pe sub mustaţă, cică, de încurajare.
 De aceea, ia s-o luăm  ca la şah, bădiţă; ştii să judeci cu 5-6 mutări înaintea mea, să vezi dacă le-oi zice bine.
Alianţa a pus de un guvern  în care să încapă toţi neisprăviţii, claie peste grămadă. Cu filotimie, aţi acceptat chiar PARITATEA cu liberalii, şi zăhărelul PREŞEDENŢIEI maimarelui lor.
Or, nimeni nici cu gândul nu gândea (!) în PSD că un aşa partid ar lăsa o aşa pleaşcă pe  mâna imberbului liberal. 
Fizionomist cum eşti, ai citit privirile lacome ale răspopitului Ilie, care s-au transformat, treptat, în tactici persuasive de prefigurare a candidaturii lui VictorPonta.
( Ce dar mai onorant ar putea face un socru  ginerelui său, pentru a-i abate gândul  de la cursele de rupt gâtul?!)
Persuasiunea a evoluat cu pas mecanic, încurajată de încontreala liderilor, aidoma adolescenţilor care se dau mari în faţa codanelor care ţâţâie admirativ.
Cred că nenorocul nostru naţional vine de la duzina de televiziuni, cu fătuţe semişcolarizate, care aleargă cu ciomagul microfoanelor unde mişcă oareşicine, cu Ţăţăi acre de menopauză, cu  sindicaliştii poliţişti, aşteptând ordin pentru "Ieşi afară/ Javra...! Cu Ciuvici, cu Chirieaci, Bădini, setaţi robotic în păreri. Pentru spor la recolte, umblă cu paparudele, din casă-n casă, "Maestrul", un fel de Nostradamus de Găgeşti.
 Acolo, la teveuri, se dă la teasc şi se pritoceşte politica română - bună rău!
   Speculându-se trezirea târzie la liberalism a lui Crin şi o cât de câtă  creştere în simpatie, pesediştii au hotărât: "Destul!, să trâmbiţăm noua majoritate, numită USD( nume derutant pentru electori; usd=usl!?)
 Şi au trecut la planul "B":--adunarea câinilor parlamentari de pripas,
                                         --ademenirea fugarilor, excluşilor,flămânzilor;
                                         --atragerea partidului-antenă spre casa nouă;
                                         --trimiteri de peţitori la naţionalităţi şi UDMR;
                                         --atragerea miniştrilor liberali, prin promisiuni de ungeri                                                            îndelungate;
  Planul "C"-Scoaterea din minţi:
Liberalii strâng hăţul ca să li se simtă muşchii.
-Retrag miniştrii, pe motiv că vor chiar să guverneze! În realitate, unii păreau prea pontişti 
(finanţe, economie. In plus, simţeau musca d.n.a. de pe nasul lui Chiţoiu), iar cel de la interne era tufă!
-Pentru impresie vin cu zmeul zmeilor, Neamţul, pe care îl voiau şi viceprim (ochii şi urechile lui Crin şi sula-n coastele lui Ponta.
Generalii strategi pesedişti sunt, însă, geniali: acceptă, câine-câineşte, pe Klaus, la interne, dar îi pun grade de viceprim la finanţe, şi numai cu o concesie de neacceptat pentru liberali: un  grad de viceprim şi pentru "ăla mic"de la partidul antenă; mare ruşine, jignere mortală pentru sângele Brătenilor. Şi GATA! Ai inţeles , al meu prieten deputat?!
Tăriceanu, ochi de grec,  prinde glas mieros, se vântură ca moftangiul...
Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădător!
UPDATE
Mi-a adus"Peştişorul de aur"" cea mai adâncă zicere politică din acest an!
M. BELA: "nu trebuie să lăsăm ca această echipă Ponta să se chinuiască, în continuare, fără noi!"  Mare-i, Doamne, mila TA!
                                        

2 comentarii:

  1. Pe la noi toata lumea s-a dus cu USL-ul dupa care am avut cea mai crunta dezamagire ever! N-am crezut ca vor veni prin functii asemenea tampiti, indiferent ca erau pnl sau de-ailalti. Acolo unde lucrez eu nu ne dorim decat sa scapam de dobitocul pricopsit ca director, ca unul mai fara legatura cu domeniul nu cred ca am vazut. Poate da cel de sus un miracol si ne mantuieste de liberal. Fara suparare, dar chiar nu ma interesa culoarea atata vreme cat era deschis si dornic sa invete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi trimit, online,"mărţăguş" format dintr-un snop de ghiocei care, bată-i norocul, mi-au potopit grădina; că n-am zgârie nori ca tine! Cât despre politică, piară cu noaptea şi cu sefii ei de duzină. Mă bucur când te descopăr că tragi cu coada ochiului.pe aici.

      Ștergere